Olen ollut jo yli kymmenen vuoden ajan vannoutunut nestemäisten rajausvärien käyttäjä. Ala- ja sisärajauksiin käytän toki useimmiten kynää mutta yrityksistäni huolimatta en ole koskaan saanut piirrettyä yläripsirajaan rajauskynillä yhtä intensiivistä, tarkkaa, siistiä enkä etenkään niin kestävää jälkeä kuin nestemäisillä tuotteilla.
Huopakärkiset siveltimet, joita usein helppokäyttöisinäkin markkinoidaan, ovat olleet itselleni aina pettymyksiä, sillä siveltimet eivät tunnu levittävän väriä luomelle tasaisesti vaan viivan keskikohta jää helposti vähäpigmenttisemmäksi kuin viivan reunat.
Perinteisissä siveltimissäkin on tietysti eroja. Liian pitkäkarvainen sivellin ei tottele kättä, liian kapealla siveltimellä leveämmän rajauksen teko on vaivalloista ja liian leveällä siveltimellä ohuet rajaukset eivät puolestaan tahdo onnistua.
Millä tuotteella tällainen kranttu sitten rajauksensa piirtää? Luottotuotteeni on ollut jo vuosien ajan Rimmelin Glam'Eyes Professional Liquid Eyeliner - ja tätä ennen tämän edeltäjä eli saman valmistajan käytännössä identtinen nesterajausväri.
Mikä sitten tekee tästä tuotteesta niin hyvän? Syitä on monia.
Tuotteen hinta-laatusuhde on ensinnäkin loistava. Normaalihinta on 7,50-8,00 euron luokkaa mutta Rimmelillä on usein "ota kolme, maksa kaksi" -tyyppisiä tarjouskampanjoita, joita olen hyödyntänyt. Kyllä, minulla on aina yksi tällainen kylpyhuoneen kaapissa kotona tapahtuvaa meikkaamista varten, toinen laukussa siltä varalta, jos päivän aikana rajausta tarvitsisi korjailla (mitä en tosin muista juuri koskaan tapahtuneen) ja kolmas kappale odottaa käyttövuoroaan kosmetiikkakomerossa.
Sivellin on leveydeltään ja tuuheudeltaan sopiva eli sillä saa piirrettyä sekä kapeaa että kohtuullisen leveää viivaa. Lisäksi siveltimen karvojen pituus on optimaalinen: siveltimen muovinen varsi ei pääse osumaan ripsiin mutta piirtotuntuma on kuitenkin erittäin hyvä ja napakka ja väri levittyy siveltimestä tasaisena kerroksena. Siveltimen toimivuudesta kertonee sekin, että rajausvärin loputtua putkilosta olen pessyt ja säästänyt siveltimen muiden tuotteiden kanssa käytettäväksi.
Tuote on erittäin riittoisaa, sillä pakkauksessa väriä on 3,5 millilitraa ja, koska väri on runsaspigmenttistä, yksi kerros riittää. Päivittäisessä käytössä tämä riittää siis noin vuodeksi, mikä on myös tuotteen kyljessä ilmoitettu säilyvyysaika.
Rajausväri kestää iholla hyvin. Itselläni on rasvaisuuteen taipuvainen iho mutta jo pelkkä luomien puuterointi saa rajaukset kestämään siisteinä aamusta iltaan (puhumattakaan siitä, jos pohjustan luomet kunnolla) eikä väri myöskään lähde valumaan ensimmäisten sadepisaroiden (tai kyynelten) pudotessa. Rajaukset lähtevät kuitenkin vaivattomasti pois normaalin meikinpoiston yhteydessä ja meikatessa sattuneet "lipsahdukset" saa helposti pyyhkäistyä pois pumpulipuikolla värin ollessa vielä kosteaa.
Tuotteen "kosteus" onkin kaksipiippuinen juttu. Vaikka yksi syy rajausvärin tekemään tasaiseen jälkeen onkin juuri se, että tuote todellakin on nestemäistä (ja väriaine ei ehdi käyttöaikanaan kuivahtaa putkiloon), joillekin värin vaatima kuivumisaika voi olla ongelma . Omat silmäni ovat muodoltaan sellaiset, että rajaukset eivät yllä koskettamaan silmien yläpuolista ihoa (paitsi aivastaessani), joten värin kosteudesta ei ole minulle haittaa mutta jotkut meikkaamistani ihmisistä ovat joutuneet istumaan silmät kiinni kunnes väri on kuivunut kokonaan.
Jos tulee tilanteita, jolloin rajauksen on kestettävä hieman enemmänkin, turvaudun geelirajaukseen. Geelirajausvärejä löytyy jo monilta eri merkeiltä ja ihan marketeistakin mutta oma geelirajausvärini, Indelible Waterproof Smudge-Proof Gel Eyeliner, on yhdysvaltalaisesta Mad Minerals -nettikaupasta vuosi sitten hankittu. Neljän gramman purkilla on hintaa 9 dollaria ja tuote on todella runsaspigmenttinen, riittoisa ja värivalikoimaakin on melkoisesti, jos väreistä tykkää.
Geelirajauspakkauksiin ei valitettavasti sisälly sivellintä ja olenkin käyttänyt tämän levittämiseen noita varsinaisesta virastaan eläköityneitä Rimmelin siveltimiä, vaikka en ole aivan sataprosenttisen tyytyväinen siihen, miten ne käyttäytyvät geelin kanssa. Tai ehkäpä siihen, miten geeli itsessään käyttäytyy sitä levitettäessä. Jotkut käyttäjät ovat valitelleet geelirajausvärien kuivahtavan purkkiin ennen aikojaan mutta olen aina sulkenut purkin tiiviisti heti käytön jälkeen ja mitään ongelmia ei ole ollut.
Geelirajaus ei ole ns. "pomminkestävä" mutta en ole vielä saanut tarkalleen selville, missä geelin kestävyyden rajat oikein kulkevat. Joka tapauksessa yksi tämän tuotteen ehdottomista vahvuuksista on se, että tällä voi piirtää rajaukset myös sisäluomille ja - mikä parasta - ne todellakin kestävät niin hyvin kuin limakalvolle piirretyn viivan voi ylipäätään odottaa kestävän.
Sisärajausmahdollisuus on itse asiassa se syy, miksi innostuin kokeilemaan geelirajausväriä, sillä googlailemalla löytyy upeita Inglotin geelirajausväreillä tehtyjä silmämeikkejä sisärajauksineen. Ehkä uskaltaudun joskus itsekin kokeilemaan muitakin kuin mustia rajausvärejä.
Entä jos nesterajauksilta vaaditaan aivan käsittämätöntä turnauskestävyyttä? Silloin apuun tulee Mad Mineralsin Indelible 3 In 1 Waterproof Liquid Eyeliner, jota myydään kyseisen firman nettisivuilla ainakin tällä hetkellä 9 dollarilla. Päällisin puolin tuote vaikuttaa suoraan sanottuna halvalta ja huonolta, sillä pakkaus on karu ja muistuttaa jotain joskus pikkujoulukäyttöön hankkimaani Seppälän halpaa hileitä sisältävää nesterajausväriä, joka ei toiminut miltään osin (ei tarpeeksi hileitä, pigmenttiä tai kestävyyttä ja sivellinkin oli huono).
Indelible 3 In 1 yllättää kuitenkin positiivisesti. Jokapäiväiseen käyttöön en tätä ehkä suosittelisi mutta kun haluat kestävät rajaukset, tämä on mahtava tuote: pigmenttiä on runsaasti ja rajaukset kestävät ja kestävät... ja kestävät. Eivätkä muuten lähde edes "hilseilemään" pois kuten jonkun "tämä-ei-leviä" -mainostajan rajausväri teki.
Rajaukset ovat olleet useimmiten täysin virheettömät vielä siinäkin vaiheessa, kun olen jo pessyt muut meikit pois kaksoispuhdistusta (!) käyttäen ja lähes virheettömät senkin jälkeen, kun olen liotellut Kanebon 38° -ripsivärin ripsistäni. Rajaukset ovat irronneet vasta vedenkestävän silmämeikin poistotuotteella (suosittelen runsasta annostelua ja hetken "hauduttelua" vanulapun alla, jotta väri irtoaisi myös ripsien tyvistä); itselläni on käytössä Maybellinen Cils Demasq.
Tuote on sen verran äärimmäinen, että huonojakin puolia löytyy. Pakkauksessa oleva sivellin ei ehkä ole aivan paras mahdollinen ohuen viivan piirtämiseen näin paksulla väriaineella ja virheisiinhän ei tämän superkestävän värin kanssa ole liiemmin varaa. Väri nimittäin kuivuu iholle niin nopeasti, että suosittelen rajaamaan ensin yhden silmän ja laittamaan sen silmän ripsiin samantien ripsivärin niin ettei ripsiin mahdollisesti joutunut rajausväri ehdi kangistaa ripsiä sojottamaan vääriin suuntiin.
Päivittäisellä käytöllä vuodeksi... VUODEKSI? Miten voi olla? Omani kesti ei-päivittäisessä käytössä 3 kk!
VastaaPoistaHeuert, itse asiassa otin juuri tänä aamuna uuden Glam'Eyesin käyttöön ja nyt käytöstä poistamani olen avannut viime vuonna näihin samoihin aikoihin. Aivan viimeisten viikkojen ajan väriä ei kieltämättä kylläkään enää irronnut entiseen malliin eli väriä joutui ottamaan siveltimeen lisää kesken silmän.
VastaaPoistaKolme kuukautta ei-päivittäisessä käytössä kuulostaa kuitenkin tosi lyhyeltä ajalta putkilon sisällön määrän huomioiden, kun sillä kuitenkin piirretään vain muutaman sentin mittaisia viivoja. Ehkä se oli maanantaikappale tai päässyt jotenkin kuivahtamaan?
osasyy tuohon lyhytikäisyyteen saattaa kyllä olla myös käyttötottumuksissa, omat rajaukset kun tuppaavat olemaan liki puoli senttiä leveitä ja jatkuvat vieläpä sentin silmän ulkonurkan yli... Ja olihan se melkein-päivittäisessä käytössä. Löytyisipä jostain rajaus joka kestäisi vuoden...
VastaaPoista~se samainen heuert joka jaksoi tällä kertaa kirjautua sisään
No, käyttötapa taitaa selittää värin ei-niin-riittoisuuden! :D
VastaaPoistaOlen kyllä myöskin huomannut, että jos luomelle on levittänyt ennen rajauksen piirtämistä runsaasti tavaraa (pohjustustuote, puuteri, luomiväriä, lisää luomiväriä) rajausväriä kuluu huomattavasti enemmän kuin normaalissa arkitilanteessa, jolloin luomella on vain ohut puuterointi ja hitunen luomiväriä.