lauantai 30. heinäkuuta 2011

Meikinpoistosta

Edellisessä kirjoituksessa esittelin silmämeikinpoistoainesuosikkini. Entäs muun meikin poisto sitten? Tässäkin tuoteryhmässä onnistuin aikoinaan löytämään kestosuosikin eli Clarinsin kaikille ihotyypeille tarkoitetun voidemaisen Doux Nettoyant Moussant'n, jonka valmistus tuona nimenomaisena versiona valitettavasti hiljattain lopetettiin.

Onneksi tuotteelle ei tarvinnut etsiä korvaajaa sen kauempaa kuin Clarinsin omasta valikoimasta. Uudistuneen puhdistusvoidesarjan normaalille ja sekaiholle tarkoitettu tuote nimittäin vastaa poistunutta tuotetta 1:1 puhdistusominaisuuksiltaan, vaikkakaan valitettavasti ei tuoksultaan.

Voide tuntuu hieman hintavalta (tax free -myynnissä ~20€ luokkaa), jos vertaan sitä yleisesti käyttämieni tuotteiden hintatasoon, mutta tuotteen tehokkuus ja riittoisuus takaavat sen, että tämä on loisto-ostos.
Riittoisuudesta käynee esimerkiksi se, että jopa muutaman yön reissua varten riittää, että täytän tällä voiteella tyhjän piilolinssikotelon ja määrä riittää paremmin kuin hyvin niin aamu- kuin iltapesuihinkin. Puhdistustehosta taas kertoo se, että kasvovesilappu jää useimmiten - ellei kasvoilla nyt ollut joku poikkeuksellisen kestäväksi pohjustettu look - täysin puhtaaksi.

Kaikki eivät tietenkään pidä suorastaan narisevan puhtaasta tunteesta, kuivemmalle iholle tämä olisi ehdottomasti liian pesevä ja silmämeikinpoistoon tämä ei missään tapauksessa sovellu (kirvelee...) mutta sekä minä että etenkin sekaihoni pidämme tästä kovasti. 125 ml:n pakkaus riittää päivittäisessä käytössä ainakin puoleksi vuodeksi ellei kauemminkin; välillä tahtoo unohtua, että reilun herneen kokoinen nokare tätä tehoainetta riittää. Normaalia puhdistusmaitoa taitaisi kulua moninkertainen määrä.

Huhtikuisilla Hulluilla päivillä päätin sentään kokeilla vaihteeksi jotain erilaista, kun Estee Lauderin aika lailla vastaavaa tuotetta nimeltään Perfectly Clean normaalille ja sekaiholle sai tuplapakkauksen ostaessaan hintaan 12,50€/tuubi. Clarinsin tuotteen tavoin tämäkin on erittäin riittoisaa mutta en ole aivan yhtä vakuuttunut tämän puhdistustehosta. Etenkin raskaampaa meikkiä puhdistaessani käytän lisäksi usein Kanebon puhdistusliinaa tai Ole Henriksenin puhdistusemulsiota, jotka eivät ole puhdistuskyvyltään erityisen loistavia ainakaan suosimieni kestomeikkivoiteiden suhteen mutta jotka toisaalta jättävät ihon mukavan tuntuiseksi.

Ole Henriksenin tuotteet ovat sekä normaalihinnoiltaan että netistä tilattuina järkyttävän hintaisia mutta koska viime kesänä Stockmann myi niitä alen loppumetreillä 60 ja Sokos tänä vuonna 70 prosentin alennuksella, tuotteet olivat suhteellisen siedettävän hintaisia: 340 ml:n pullo irtosi parillakympillä. Olenkin nyt siis testaillut kahta eri versiota: Aloe Vera Deep Cleanseria  ja Apricot Cleansing Lotionia. Näistä jälkimmäinen tuntui nimenomaan tällaisiin "jälkipuhdistustarkoituksiin" sopivammalta, sillä koska tuote on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle, se jättää ihon mukavan pehmeäksi ja kiristämättömäksi.

Todelliseen tehopuhdistukseen käytän toisinaan afrikkalaista ns. mustaa saippuaa, joka on puhtaimmassa ja yksinkertaisemmassa muodossaan tosin arkisen ruskeaa (ja rumaa). Saatavilla on toki myös mustaksi värjättyä ja eri hajusteilla ja/tai erilaisilla lisäaineilla tuunattuja versioita mutta olen ollut tyytyväinen tähän Coastal Scents -firmalta tilaamaani perustuotteeseen (valmistusaineina vain kookosöljyä, sheavoita, kookospähkinän kuoren tuhkaa, vettä ja palmunsiemenöljyä), joka ei ehkä ilahduta ulkonäöllään tai maanläheisellä tuoksullaankaan mutta puhdistaa tehokkaasti ja tuntuu tekevän ihollekin hyvää etenkin näin helleaikaan, kun T-alue kiiltelee normaalia enemmän.

Mustaa saippuaa (myös tätä "yksinkertaista" ja perinteistä versiota) saa suomalaisistakin (luontaistuote)kaupoista mutta kannattaa ehdottomasti harrastaa hintavertailua (ja lueskella valmistusainelistoja), sillä juuri huimat hintaerot saivat minut tilaamaan saippuani netistä postikuluista huolimatta.

Edellä mainitsemani tuotteet ovat niitä, joita käytän lähinnä meikinpoistoon. Aamuisin suosin kevyitä geelimäisiä tuotteita, joista yhteenkään en ole vielä erityisesti kiintynyt. Tällä hetkellä käytän Lidlistä parilla eurolla ostamaani Iseree-sarjan normaalille iholle tarkoitettua kevyesti kuorivaa puhdistusgeeliä, josta en keksi mitään moitittavaa vaan se tekee sen mitä pitääkin poistamalla yölliset hiet ja rasvat kasvojen iholta sitä ärsyttämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti