perjantai 29. heinäkuuta 2011

Silmämeikinpoistoaineista

Jonkinlainen - ei välttämättä aina niin tietoinen - tavoitteeni kunkin kosmetiikkatuotelajin suhteen on löytää niin hyvä tuote, ettei parempaa tarvitsisi enää haeskella. Toisinaan tällaisia tuotteita löytyy - ja toisinaan jo löytyneet "tähtituotteet" katoavat jossain vaiheessa harmittavasti valmistajien valikoimista, jolloin ei auta muuta kuin jatkaa etsimistä ja testailua. 

Silmämeikinpoistoaineen osalta tilanteeni on ollut jo useamman vuoden ajan hyvä, sillä vaikka Gemey merkkinä Suomen markkinoilta katosikin, Cils Demasq tuotteena säilyi, merkiksi vain vaihtui Maybelline. Käsittelen tässä nimenomaan tätä kaksifaasista nestettä, joka lupaa poistaa sekä vesiliukoisen että vedenkestävän silmämeikin. Saman sarjan toisesta, vain vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitetusta nesteestä minulla ei ole kokemusta.

Siirryin aikoinaan tämän tuotteen käyttäjäksi turhauduttuani johonkin - todennäköisesti Lumenen - silloin markkinoimaan silmämeikinpoistoaineeseen, joka ei ollut käytössä kovin kummoista. Kokeilukynnystä tietysti alensi se, että tämä oli jo silloin Lumenea halvempaa ja nykyisinhän hintaero tämän ja Lumenen välillä taitaa olla vielä suurempi?

Tykästyin tähän heti sillä tämä puhdistaa silmämeikit hyvin, ei ärsytä silmiä ja jättää silmänympärysihon kosteutetun tuntuiseksi. Kyllä, näiden asioiden tulisi olla itsestäänselvyyksiä silmämeikinpoistoaineessa mutta niin ei aina ole. Lisäksi, vaikka tämä tuntuu jättävän silmänympärysihon "liukkaaksi", uuden silmämeikin tekoon voi ryhtyä heti edelliset puhdistettuaan ilman pelkoa siitä, että uusi meikki lähtisi automaattisesti liukumaan pois. Tämä on erittäin kätevä ominaisuus silloin, jos onnistuu mokaamaan lähes valmiin suuritöisen juhla-/bilemeikkinsä vaikkapa söhräämällä toisen silmän osalta ripsivärit ympäri silmää. Mutta ei muuta kuin tätä pumpulipuikkoon, tahrat pois ja uutta pohjustusainetta ja luomiväriä peliin.

Kuten tuossa nesterajaus-postauksessani kirjoitin, tämä tuote tosiaan toimii ja puhdistaa hyvin myös raskaan ja superkestävänkin silmämeikin. (Kanebon kolmekasit ripsivärit ovat tietysti asia erikseen - vaikka tämä tuntuu kyllä ottavan ripsistä 38-maskaroiden jättämiä jämiäkin.) Lisäksi huulipunaa käyttävien kannattaa pyyhkiä tällä kostutetulla vanulapulla meikinpoiston yhteydessä myös huulet, sillä vaikka niiden luulisikin jo puhdistuneen, vanulappuun irtoaa vielä kummasti jotain rajauskynän jäänteitä. Plussaa annan myös
tuotteen riittoisuudesta: yksi 125 ml:n pullo riittää minulla päivittäisessä käytössä noin neljäksi kuukaudeksi ja matkalle lähtiessä riittääkin, että tätä lirauttaa pari-kolme millilitraa johonkin matkakokoiseen pulloon.


Piilolinssit toki kannattaa (yleisten suositusten mukaisesti) ottaa pois silmistä ennen tämän käyttämistä, sillä tämä jättää piilolinssin pinnalle joksikin aikaa sumean kalvon, joka kyllä häipyy vähitellen mutta on ainakin omasta mielestäni varsin häiritsevä.

Kalliimmiltakin merkeiltä näitä kaksifaasisia silmämeikinpoistoaineita tietysti löytyy mutta en ole innostunut maksamaan esim. Lancômen Bi-facilista tähän nähden moninkertaista hintaa, koska se ei kokemukseni perusteella ole sen parempi/huonompi kuin tämä vakiovalintanikaan.

Hinnasta puhuen; normaalihinta liikkuu 6,50-7,50 euron välillä mutta koska tämä tuntuu olevan ainakin täällä isommassa kaupungissa parin-kolmen kuukauden välein jossain alennuksessa (Hullut päivät, 3+1 -päivät tms.), olen tottunut maksamaan tästä max. viisi euroa - ja ostan tietysti aina pullon tai pari varastoonkin. Sokoksen verkkokauppa näyttää muuten myyvän tätä tällä hetkellä hintaan 3,09€ (+ kiinteät euron postikulut heinäkuun loppuun asti).

En yhtään ihmettele sitä, että nämä käytännössä jatkuvat alennuskampanjat vaikuttavat kuluttajan tuotteesta muodostamaan hintamielikuvaan. Vaikka tuossa normaalihinnan ja tarjoushinnan välillä ei monen euron eroa olekaan (prosentuaalisesti tietysti alennus on ihan reilu) niin tuntuisi tyhmältä maksaa täysi hinta, kun tätä saa melkein aina jostain halvemmalla.


En nyt kuitenkaan ole aivan täysin uskollinen tälle(kään) tuotteelle vaan olen tilannut kokeiltavakseni nimenomaan noiden edellisessä kirjoituksessani mainittujen Indelible-rajausvärien poistamiseen tarkoitettua ainetta. Siitä ja sen soveltuvuudesta a) varsinaiseen käyttötarkoitukseensa ja b) muihin tarkoituksiin lisää myöhemmin, kunhan paketti nyt ensin tulisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti