maanantai 1. lokakuuta 2012

"Kysymyksiä" ja "vastauksia"

Monet bloggaajat ovat saaneet aikaan mitä hykerryttävimpiä kirjoituksia käymällä läpi hakusanoja, joiden perusteella heidän blogeihinsa on ajauduttu. Valitettavasti en voi tarjota samanlaista viihdettä mutta tässä lyhyet kommentit suosituimpiin hakutermeihin tämän blogin historiasta. (Hakusanat ovat satunnaisessa järjestyksessä)

L'Oréal Root Lifting
Kirjoittelin tästä (muka-)tuuheuttavasta spraysta jokin aika sitten - en tykännyt. En tosin koskaan ole kokeillut, toimisiko tämä paremmin föönin kanssa. Olen käyttänyt tätä kuitenkin aina hiustenpesun jälkeen hiuksiin jätettävän hoitoaineen sijasta. Ensimmäisenä päivänä pesun jälkeen (pesen hiukseni yleensä iltaisin) hiukset ovat normaalia tuuheammat mutta jo illalla ne tuntuvat normaalia likaisemmilta.


Lancôme 24h Teint Idole Ultra
Vaikkei tämä meikkivoide ylläkään (joka paikassa hehkuttamani) Diorskin Icône Photo Perfectin tasolle, tämä on kuitenkin meikkivoiteiden kärkikolmikossani: Ylellinen tuoksu, hyvä levittyvyys, lähes täydellinen sävy (itselläni 005) ja hyvä pysyvyys. Miinusta se, että puhdistaminen iholta vaatii huolellisuutta ja että tätä vaaleinta sävyä saa vain ulkomailta tilaamalla, joskin hintakin on jotain muuta kuin Suomessa, esim. echemist.co.uk:n hinta tälle on tällä hetkellä n. 38€ sisältäen postikulut.

Eläinbiotiini
Olen hankkinut omat biotiinini jo pidemmän aikaa iHerbiltä (ks. lisää alla). Aloitin biotiinin syömisen kuitenkin aivan normaalilla apteekista saatavalla Biorin-merkkisellä eläimille tarkoitetulla valmisteella, koska se oli huomattavasti halvempaa. Pakkauksessa ei lue, että tuote olisi myös ihmisten käyttöön, koska se ilmeisesti edellyttäisi tuotteen valmistajalta ylimääräistä (kallista) testausta ja lisäraportointia. Eläimille tarkoitetuissa biotiinivalmisteissa ei kuitenkaan ole mitään sellaisia aineita, jotka olisivat ihmisille vaaraksi, joten niitä voi syödä ihan hyvin. Joissain tuotteissa tosin on lisättyjä makuaineita ("maksa"), joten kannattaa googlailla sen verran, ettei joudu sellaisia popsimaan. Kaikkein halvimmalla pääsee kuitenkin ostamalla ulkomailta - ja ihmisille tarkoitettua tuotetta hankkimalla ei tule noita "maistuupas lihaisalta" -ongelmia.

(Natrolin biotiini, 10 mg/tabletti, 100 tablettia $6,62; koodilla ELO783 ensikertalaisille 10 dollaria alennusta yli 40 dollarin arvoisesta tilauksesta ja alle 40 dollarin tilauksesta alennusta saa 5 dollaria; postikulut Suomeen yli 40 dollarin arvoisille tilauksille 4 dollaria. Tarkistathan alennukset ja postikulut iHerbin sivuilta ennen tilaamista; tiedot saattavat muuttua tämänhetkisistä!)

Eucerin Dermopurifyer kokemuksia
Minulla on kokemusta vain puhdistusaineesta (sopii aamupesuun, ei pese kovin tehokkaasti, niljakas koostumus) ja kosteusvoiteesta (vähentää selvästi ihon tukkeutumista, vähentää ensimmäisten päivien jälkeen ihon rasvoittumista, jättää ainakin joksikin aikaa mattapinnan, sopii myös meikin alle, ei tuoksu kovin miellyttävälle hajusteettomuutensa takia). Kosteusvoidetta kannattaa kyllä kokeilla, jos iho on epäpuhdas!

Rasvahilse
En ole onneksi koskaan kohdannut!

Rimmel BB
En ole kuullut tällaisesta tuotteesta.

Seppälä meikit / MSCHIC for Seppälä
Seppälän meikkivalikoima on laaja ja ennen kaikkea nopeasti uudistuva. Osittainhan Seppälässä myydään samoja merkkejä kuin marketeissakin mutta jotkut puolestaan ovat selvästi ns. omaa maahantuontia. Mukavaa on se, että usein tuotteita on tarjouksessa/alennuskorissa ja kun noiden ns. tuntemattomampien merkkien valikoima koostuu yleensä esim. kynsilakoista tms. kovin edullisista tuotteista, Seppälän valikoima tarjoaa hyvän tilaisuuden kokeilla vaikka jotain itselle vierasta sävyä - ja jos huomaat tykkääväsi kirkkaanoranssista kynsilakasta, voit sitten (jos Seppälästä hankkimasi lakan pysyvyys tai koostumus ei miellyttänyt) investoida jonkin laadukkaamman merkin samansävyiseen tuotteeseen. Monesti kyllä ihan nämä Seppälänkin myymät tuotteet ovat jääneet ihan vakituiseen käyttöön ollen "riittävän hyviä". Eikä virheostosten yhteydessä menetetty pari euroinen niin paljoa harmita.

MSCHIC for Seppälä -meikit ovat jo poistuneet valikoimista mutta niiden laatu vaihteli mielestäni paljonkin. En pysty vertaamaan niitä "oikeisiin" MSCHIC-meikkeihin mutta mielestäni Seppälä (ja ehkä MSCHICkin) menivät tuossa projektissa ns. metsään. Pidän kovasti MSCHIC for Seppälän poskipunasta mutta vastaavan tuotteen löytää varmasti jostain halpissarjastakin. Osa ostamassani paketissa olleista tuotteista sai uuden kodin kaatopaikalta: esim. kivipuuterista ei oikein irronnut mitään ja se, mitä irtosi, levittyi huonosti.

Mary Kay -ripsiseerumi
Kuulostaa lupaavalta mutta en tunne tuotetta, onko sellaista?

E.L.F. Corrective Yellow
Kyseessä on siis varsin toimivan (ja erittäin riittoisan ja edullisen) High Definition -puuterin keltaiseksi sävytetty versio. Pari bloggaajaa on arvioinut tämän ja vaikka itse harkitsin jossain vaiheessa tämän tilaamista, päädyin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä olisi itselleni liian keltainen.

Hedelmähappotuotteet / Glykolihappovoide
Ennen kuin hankitte/käytätte tarkistakaa tuotteen happopitoisuus. Joissain vaikuttavaa ainetta on vain vähän, joissain hyvinkin paljon. Jos happopitoisuus on riittävän korkea, näette varmasti tuloksia eli ihosta tulee nopeasti kirkkaampi ja pehmeämpi. Maltti on kuitenkin valttia: käyttämällä liian voimakasta voidetta liian usein saatte punoittavan ja hilseilevän ihon, jonka kanssa joudutte elämään noin viikon verran. Pieni kuumotus/kutina on kuitenkin aivan normaalia - kunhan se menee nopeasti ohi. Jos huomaatte ostaneenne liian voimakkaan voiteen, sitä voi aina laimentaa tavallisella kosteusvoiteella.

Misshan Perfect Cover BB-cream sävy
Tässä tuotteessa sävy 13 on käsittääkseni vaalein ja se sopii hyvin vaalealle suomalaiselle iholle, niille, jotka käyttävät esim. Lumenen ykkös- tai kakkossävyjä. "Kalkkilaivan kapteeneille" sävy 13 on kuitenkin liian tumma. Sävy 23 sopii hieman ruskettuneelle tai muuten tummemalle iholle eli siis Lumenen kakkos- ja kolmossävyjä käyttäville (nämä "koodit" riippuen siitä, haluatko meikkipohjan olevan 1:1 kaulasi ihon kanssa vai haluatko "päivettyneemmän" ilmeen.)

Philips Lumea kokemuksia / Valoimpulssilaite
Itselläni on kokemusta vain tästä Philips Lumeasta. Se unohtui alkuinnostuksen jälkeen - ja karvankasvun vähennyttyä huomattavasti jo muutaman käyttökerran vaikutuksesta - laatikkoon. Käsittelyjen vaikutus kesti useita kuukausia ja tartuin laitteeseen uudelleen vasta loppukesästä, kun kainaloiden pitkään niukkana kestänyt sänki alkoi näyttää turhan tuuhealta. Onneksi tulokset ovat olleet näkyviä taas heti "ensimmäisestä" käsittelystä alkaen ja nyt on taas "zäppäys"-motivaatiota!

Joitain vinkkejä:
- muista, että paras tulos tulee, kun iholla on lyhyt sänki (jolloin valoimpulssi pääsee tunkeutumaan karvaa pitkin sen juureen asti)
- käsitellyillä alueilla karva näyttää jatkavan kasvuaan vielä viikon tai kahden ajan käsittelyn jälkeen mutta se tippuu kyllä itsestään pois.
- jos suurimmilla tehoilla käsittely sattuu liikaa, laske tehoa: tulosta syntyy niinkin, joskin hitaammin. Tärkeintä on, ettei ainakaan kipu estä sinua käsittelemästä alueita alkuvaiheessa säännöllisesti
- Tuulettimesta huolimatta laitteen "valopäässä" olevat osat kuumenevat. Opettele laskemaan, kauanko laitteella kestää latautua "uuteen iskuun", esim. teholla 5 Lumeaa käytettäessä voit laskea neljään. Laite kannattaa painaa ihoa vasten vasta sitten, kun se on valmis toimintaan (=vihreä valo syttyy).
- Vaikka yhdellä latauksella käsittelee periaatteessa melkoisen suuren ihoalueen, laitteen kannattaa antaa välillä jäähtyä, jolloin sen käyttö on miellyttävämpää.

Skin 79
Skin 79 tarjoaa huikean valikoiman erilaisia BB-voiteita ja muita ihonhoitotuotteita. Olen tilannut omani eBaysta. Liikkeellä on ilmeisesti myös kopiotuotteita mutta olen ollut kaikkiin omiin hankintoihini tyytyväinen - joten jos kosmetiikkakomerooni on päätynyt väärennöksiä, niin hyvää työtä ovat tehneet!

Emuöljy
Emuöljy on tainnut jo mennä pois muodista mutta se auttaa pieniin kutinoihin ja toimii muutenkin "yleisvoiteena". Plussaa totaalisesta lisäaineettomuudesta. Myös tuttavani kissa tykkää tästä: jos tuttavani rasvaa illalla kätensä millä tahansa normaalilla käsivoiteella, kissa väistää hänen kosketustaan. Emuöljyllä voidellun käden kosketus on kuitenkin aina tervetullut ja joskus kissa jopa innostuu nuolemaan tuttavani sormia.

Mustapäiden poistaja / Ihonpuhdistusrauta
Kuten tiedätte, jokainen sörkkii kasvojaan omalla vastuullaan. Suosittelen kuitenkin siihen tarkoitukseen kunnon välineitä. Olen pitänyt kovasti Tweezermanin kaksipäisestä puhdistusraudasta, joka ei pahemmin vahingoita ihoa. Olen kokeillut myös halpaversioita, jotka eivät nosta ihosta esiin epäpuhtauksia mutta ruhjovat sitä pahemman kerran. Kannattaa siis investoida muutama euro enemmän (edulliseen hintaan löytyy esim. feelunique.comista, postikulut sis. hintaan). Tweezermanin tuotteessa on varressa karhennus, joka takaa tukevan otteen - ja muutenkin vekotin on sen verran tukevan oloinen, että tuota on vaikea saada rikki - ainakaan kasvojen ihoa vasten painelemalla.


1 kommentti: