lauantai 27. lokakuuta 2012

Garnierin seka-ja rasvaisen ihon BB-voiteesta

Naistenlehden välissä tuli pieni näytepakkaus Garnierin Miracle Skin Perfector BB-voiteen uudesta versiosta, joka on tarkoitettu rasvaiselle ja sekaiholle. Sävykin oli sopivasti "Light/Clair" (tähän liittämäni kuva on näköjään tummemman sävyn pakkauksesta, toim.huom.)

Siitä ensin julkaistusta voiteesta en oikein pitänyt juurikin siksi, ettei se sopinut ihotyypilleni, joten varasin nyt tämän lauantaipäivän tämän testaamiseen siinä toivossa, että voisin rauhassa, kaikenlaisten kotitöiden ja kaupassa käyntien ohessa, arvioida tämän kestävyyttä jne. No, ainakaan alku ei ollut kovin lupaava.

Odotin, että näytepakkauksessa oleva tuote olisi voidemaista ja yllätyin, kun tuote tulikin ulos todella juoksevana, vaikka olin tehnyt pussukkaan vain pienen reiän. Hups! No, voide levittyi kuitenkin kasvoille (pestyt ja kasvovedellä pyyhityt, ei mitään pohjustustuotetta, päivävoidetta tms.) oikein hyvin ja tulipa tässä nyt sitten testattua sekin, että tätä voi hyvin kerrostaa, jos haluaa lisäpeittävyyttä joillekin alueille.

Sävy näytti kuitenkin jo levitettäessä hieman tummalta, joten säntäsin tarkastelemaan tulosta luonnonvalossa. Käytän tässä taas vertailukohtana Lumenea (vaikka toki Lumenenkin eri meikkivoiteiden sävyt eroavat hieman toisistaan): Lumenen sävyissä olen 00-tyttö, jossain yksittäisessä meikkivoiteessa 01/1 eli Inkiväärikerma (tms.) on ollut (ainakin kesäisin) käyttökelpoinen. Tämä näytti nyt välittömästi levityksen jälkeen juuri tuollaiselta ykkössävyltä eli ei varsinaisesti liian tummalta mutta kuitenkin siltä, että vaalea puuteri tulisi tarpeeseen, ettei kaula näyttäisi typerän vaalealta. Peittävyydeltään tämä ei ole erityisen hyvä sillä - vaikka sävy nyt olikin hieman tummempi, kuin mitä olin ajatellut ja vaikka olin "yliannostuksen" takia joutunut laittamaan osaan kasvoja tuplakerroksen - ne pari vastaparantuneen näpyn jälkeä erottuivat kyllä.

Vaikka tämä levittyi todella hyvin (ja peitti laajentuneet ihohuokoset nenässä ja sen molemmin puolin oikein kiitettävästi), lopputuloksessa minua häiritsi väärän sävyn lisäksi se, että tuote sisältää niin paljon valoaheijastavia ainesosia, että nenänpää näytti kiiltävältä välittömästi - eli kun kasvojen pesusta oli kulunut alle kolme minuuttia ja voiteen levityksestä ehkä minuutti. Ei hyvä.

Kun voide oli "asettunut" kasvoille, kasvoilla alkoi tuntua hieman kiristävältä, minkä huomasin selkeiten aamiaista syödessäni: aina suuta avatessa huomasin, etteivät kasvot liikkuneet normaaliin tapaan. Tässä vaiheessa katsoin taas uudelleen peiliin luonnonvalossa ja nyt koko naama kiilteli aivan samalla tavalla, kuin normimeikkivoiteen kanssa iltakahdeksalta, jos päivän aikana ei ole ehtinyt käyttämään puuteripaperia tai puuteria. Silmälasien nenäsillan alta voide oli lähtenyt liukumaan rumalla tavalla ja voiteen sävy oli muuttunut vielä hivenen tummemmaksi; "Lumene-asteikolla" taidettaisiin olla jo kakkosen puolella. Tässä vaiheessa, tunti voiteen levityksestä, päätin lopettaa testin ja lähdin kasvopesulle.

Yhteenvetona:

+ hyvä levittyvyys
+ kyky peittää laajentuneet ihohuokoset
+ kerrostettavuus
+ käytännössä tuoksuton

- sävy voi olla viimeistään kuivuttuaan vaaleimmille liian tumma/oranssi
- kiristävä tunne iholla
- voiteesta itsestään johtuva "hohde/kiiltely"

1 kommentti:

  1. mulle oli erittäin hyvää, mu valitettavasti ei ole enää kaupoissa medium bb voidetta .???

    VastaaPoista