maanantai 3. lokakuuta 2011

Hiuslakoista

Ainoa käyttämäni muotoilutuote on hiuslakka: muutama suihkaus ja menoksi. Sinällään mutkattomasta käyttötavasta huolimatta hyvää lakkaa on ollut hankala löytää. Toiset lakat eivät jaksa kannatella hiusten painoa vaan hiukset lätsistyvät päänmyötäisiksi. Toiset taas tekevät hiukset koviksi kuin korppu - eivätkä lähde purkin lupauksista huolimatta helposti harjaamalla; hyvä jos pesemälläkään.

Yksi suosikeistani on Schwarzkopfin edullisen (tarjouskampanjoissa, joista tätä yleensä hamstraan, hinta on viiden euron luokkaa) got2b-sarjan keltaisessa pullossa oleva lakka (got2b Glued), joka kuivuu nopeasti, pitää hyvin ja lähtee hiuksista kohtuullisen vaivattomasti. Miinusta tuoksusta. Tuoksultaan parempi on saman sarjan punaisessa pullossa oleva got2b 2 Sexy -lakka mutta sen pito on jonkin verran heikompi (mikä kyllä ilmenee pullon kyljessä olevasta numeroinnistakin). Testasin uteliaisuudesta myös pidoltaan vielä heikomman kiiltoa antavan lakan (vaaleanpunainen shimmerinen pullo "Sparkling"), jonka tuoksu oli ärsyttävä (meloninen?) mutta joka oli ihan toimiva tuote irtohaituvien hillitsemiseen hiusten ollessa poninhännällä: lopputulos ei siis näyttänyt kovalta tai lakatulta. Tallinnan reissulta mukaan tarttui sarjan Rockin' It (tai jotain sinnepäin) lakka, joka on aika lailla perustavaraa; musta pullo on tietysti hauska.

Tallinnasta mukaan tarttui myös Schwarzkopfin Taft-alamerkin uutuuskolmikko (mustat pullot): Cashmere, Power ja Power and Fullness. Pullot eivät nyt ole tässä käden ulottuvilla mutta muistaakseni tuossa Power and Fullness (hennoille ja ohuille hiuksille) oli mukana mm. kofeiinia, mikä tuntuu hassulta, kun kyseessä on kuitenkin ulkoisesti käytettävä tuote (jota kaiken lisäksi käytetään hiuksiin, jotka ovat kuollutta solukkoa).

No, näistä olen ehtinyt käyttämään kahta: Cashmere oli tuotteena perushyvä mutta se haisi pahalle (en tosin tykkää Elnett-lakankaan hajusta...) ja Power and Fullness antaa hiuksille tosiaankin volyymia keratiinin voimin ja tuoksu on paljon miellyttävämpi kuin tuossa Cashmeressa. Tätä Power and Fullness -versiota voisin kyllä ostaa siis uudelleenkin. Molemmat pitivät hiukset järjestyksessä päivän ajan ja lähtivät harjatessa sovinnolla hiuksista. Tuon kolmannen lakan odotan olevan perushyvä; vaikka se yrittääkin vedota kuluttajaan niinkin hassulla (hiuksia ajatellen) tehoaineella kuin kofeiini. No, kunhan ei vaan tuoksu pahalle niin asiat ovat varsin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti