lauantai 1. lokakuuta 2011

Vaaleista meikkivoiteista

Olen jo edellisissä postauksissani hehkuttanut tähän mennessä suurinta meikkivoiderakkauttani eli Diorin Diorskin Icône Photoperfect Creme to Powderia - romanssi, joka päättyi ensin käyttämäni 010-sävyn ja sitten koko tuotteen poistumiseen markkinoilta. Olenkin nyt yrittänyt etsiä tälle seuraajaa, joka toivottavasti myös pysyisi markkinoilla pidemmän aikaa kuin tuo Diorin tuote ja joka olisi hinnaltaankin Dioria edullisempi. Kesän pärjäsin Lancômen Teint Idôle Ultralla, jonka vaalein sävy 010 sopii minulle kesäkäyttöön sekä Givenchyn Teint Miroir Mat -meikkivoiteella (sävy 81 "Ivoire"), joka sekin joutuu sävynsä vuoksi varastoon tässä vaiheessa syksyä.

Ahkeran lueskelun jälkeen (kosmetiikka-arvioista kiinnostuneille suosittelen lämpimästi makeupalley.com-sivua, jossa arvion yhteydestä löytyvät myös arvioijan tiedot kuten ihotyyppi, ihon sävy, silmien väri jne., ja jossa rekisteröityneet käyttäjät voivat myös hakea tuotearvioita em. kriteerien mukaan) päädyin ostamaan seuraavat tuotteet:

Maybelline 24h Superstay
Tätä olin katsellut jo aikaisemminkin mutta siinä vaiheessa nyt ostamani vaalein sävy (005 Light Beige) ei ollut vielä valikoimissa (ainakaan siinä kaupassa, jossa tätä hipelöin). Reilu viikko sitten tämä(kin) tuote kuului Anttiloiden "ota kolme, maksa kaksi" -kampanjaan, joten tälle jäi hintaa kymmenisen euroa. Parin käyttökerran perusteella tämä on ihan kelpo tuote: kohtalaisen peittävä, vaaleampi kuin monien muiden sarjojen vaalein sävy ja sekä pysyvyys että levittyvyys ovat hyvät eikä väri tummu päivän mittaan.

Avon Perfect Wear Liquid Foundation
Tästä luin paljon hyvää ja koska en jaksanut ryhtyä etsiskelemään suomalaista Avon-jälleenmyyjää, tilasin tämän eBayn kautta USAsta (hintaa tuli postikuluineen n. 12 euroa). Valitsin vaaleimman sävyn (Porcelaine) mutta olen kyllä häkeltynyt tuon sävyn oranssisuudesta ja suhteellisesta tummuudesta. Käsivarrelle testattuna tämä näyttää tuota Lancômen 010-sävyäkin hieman tummemmalta ja vaikka tämän koostumus on hyvä (levittyy hyvin, peittää varsin hyvin, pysyy hyvin) niin tämä jäänee tässä vaiheessa vähemmälle käytölle, sillä tämä vaatii luonnolliselta näyttääkseen ensinnäkin perusteellisen häivytyksen leukaperissä sekä vihertävää puuteria, jotta punertavuus (joka aiheuttaa oranssisuuden) häipyisi ja lopputuloksesta tulisi normaali, keltapohjainen. Ei tuollaista säätöä arkiaamuisin läheskään aina jaksa.

Mary Kay: TimeWise Matte Wear Liquid Foundation
Myös tästä meikkivoiteesta oli annettu netissä paljon hyvää palautetta, joten innostuin tilaamaan myös tämän eBaysta. Sävyksi valitsin vaaleimman (Ivory 1) ja tämä on todella vaalea (= minulle sopiva). Jo yhden käyttökerran perusteella voin sanoa, että tästä taitaa tulla suosikkituotteeni, ellei nyt mitään merkillistä tapahdu. Tämä on koostumukseltaan ohuen tuntuista ja levittyy hyvin mutta vaikka tuubissa kerrotaankin, että tämä soveltuu myös kerrostettavaksi niin kerrostamiselle ei ole tarvetta: tuote on nimittäin niin runsaspigmenttinen, että peittävä lopputulos syntyy käsittämättömän nopeasti ja todella pienellä määrällä tuotetta. Tämä on myös helppoa häivyttää kasvojen reuna-alueilla.

Kun olin saanut leviteltyä tämän ensimmäisen kerran kasvoilleni, olin aivan ällistynyt siitä, miten virheettömältä ja tasaiselta ihoni näytti. Sävyvalikoima on todella runsas (värikartta), joten jos tapananne ei ole googlailla sanarimpsulla "erittäin vaalea meikkivoide" niin kannattaa joko lukea vaikka noita Makeupalleyn käyttäjäkommentteja (moni kertoo tykkäävänsä tuotesarjan A sävystä 03 ja käyttäneensä ennen sarjan B sävyä 02, mistä on ainakin minulle apua; sen verran monia meikkivoiteita olen kokeillut) tai etsiä Mary Kayn sivuilta itseä lähimpänä asuva konsultti.


Kokemukseni näistä kolmesta meikkivoiteesta kannattaa suhteuttaa siihen, että etsin rasvoittuvalle iholle sopivaa meikkivoidetta, joka pysyisi paikoillaan pitkänkin päivän, pysyisi mattana, ei tummuisi, olisi mahdollisimman peittävä olematta raskas/paksu ja olisi lisäksi sävyltään mahdollisimman vaalea ja joko neutraali tai keltapohjainen. Kuivaihoisten kannattaa siis pohtia tuotteiden sopivuutta itselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti