sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

No-poosta, loppukokemukset

Kuten blogiani pidempään seuranneet tietävät, hylkäsin perinteiset shampoot helmikuun alussa ja pesin hiukseni heinäkuun alkuun asti joko iHerbistä hankkimillani hellillä saippuoilla tai pelkällä hoitoaineella  (pelkkään hoitoainepesuun turvauduin lähinnä matkoilla ja silloin, kun hiukset kaipasivat lähinnä huuhtelua). Hiukset olivat kokeilun aikana kuohkeammat, vähemmän takkuuntuvat ja siten helpommat selvittää mutta saippuapalan vaahdotuksen huomioiden en loppujen lopuksi kokenut puuhaa ehkä sittenkään vaivan arvoiseksi ja palasin nyt pari viikkoa sitten shampoisiin, osittain siitäkin syystä, että shampoovarastot vievät kosmetiikkakomerossani aika paljon tilaa, jota halusin vapauttaa muuhun käyttöön. Missään vaiheessa kokeiluani en edes harkinnut siirtymistä tosi-no-poo -harrastajien suosimaan pelkkään vesipesuun.

Kokeilu oli antoisa mutta hieman laiskana ihmisenä nautin kyllä normaalin shampoon käytön helppoudesta (pullosta käteen, käsistä päähän, vaahdotus ja huuhtelu) ja pesuvälin lyheneminen kolmesta tai neljästä päivästä kahteen tai kolmeen päivään ei ole tuntunut mitenkään kohtuuttomalta. Tosin, vaikka käytänkin nyt 70% "orgaanista" Avalon Organicsin shampoota,
hiusrajaan tupsahti (taas) pieniä ikäviä näppyjä, jotka olivat "normaaleja" ilmiöitä shampookaudella (mitä shampoota sitten käytinkin) mutta joita ei "no-poo"-kaudella oikeastaan ikinä ollut. Samoin niskahiusten sekaan ja kaulalle on tullut pari näppyä, joten ehkä palaan alkusyksystä parit shampoopullolliset käytettyäni ainakin hetkeksi takaisin palasaippuoihin, jotta saan selville, onko shampoon ja näppyjen yhteys vain sattumaa vai olisiko shampooton elämä ihon kunnolle parempi vaihtoehto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti