tiistai 31. heinäkuuta 2012

Sävyttävistä huulirasvoista

Käsilaukussani kulki koko talven iHerbistä tilaamani Alba Botanica -sarjan sävyttävä huulirasva Terra Tints Lip Balm sävyssä Blaze, joka antoi mukavasti punaista sävyä huulille mutta ei ehkä ollut se kaikkein hoitavin vaihtoehto sisältämänsä piparminttuöljyn vuoksi. Tykkäsin tuotteesta kuitenkin
aika paljon, sillä sävyä antava huulirasva on laiskalla ihmisellä käytössä paljon armollisempi kuin varsinainen huulipuna tai -kiilto, joita täytyisi olla tarkastelemassa/lisäämässä säännöllisesti.

Sain tämän itse (muistaakseni) ilmaisena kaupanpäällisenä jonkun iHerb-tilauksen yhteydessä mutta normaalihintakaan ($2,48) ei ole mitenkään paha; kooltaanhan tämä on kuin mikä tahansa huulirasva. Tämän nyt loputtua halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta, joten (viime postauksissa jo useampaan kertaan mainitun E.L.F.:in -50% alennusmyynnistä) tilasin suojakertoimella 15 varustetun Lip Balm -huulivoiteen sävyssä Rose. Tuotetta oli kehuttu useammallakin keskustelupalstalla mikä, yhdistettynä edulliseen hintaan (normaalihinta £3,75) helpotti kovasti ostopäätöksen teossa.

Ainakaan näin ensikokeilujen perusteella en kuitenkaan suhtaudu tähän huulirasvaan mitenkään varauksettoman ihastuneesti. Vaikka INCI-listalta ei minun lukutaidollani löydy piparminttua, mentholia tms. "raikasta" ainetta, tämä kuitenkin jättää huulille aluksi jossain määrin kihelmöivän tunteen, joka kyllä häviää ensimmäisen puolen tunnin aikana.

Väripuikko on paljon kapeampi, kuin mitä kuvan perusteella voisi kuvitella, joten tätä ei ehkä kannata sohia huulilleen huolimattomasti bussipysäkillä ja väri ei ole aivan sitä, mitä olin hakemassa (mikä ei nyt varsinaisesti ole tietenkään tuotteen vika) vaan hieman turhan kirkas ja melkoisen kiiltävä, ei sentään tahmea. Väri kestää huulilla yllättävän hyvin ja pigmenttiä jää huuliin senkin jälkeen, kun voide on muuten kulunut pois, mikä voi olla tilanteesta riippuen hyvä tai huono asia.

Alennuksen huomioiden tämä ei nyt ollut huono ostos mutta pistän tämän nyt käsilaukkuuni toivoen, että tämä kuluisi nopeasti loppuun - 2,1 gramman koon huomioiden siihen ei pitäisi mennä kohtuuttomasti aikaa. Seuraava sävytetty huulirasvani lienee kyllä ihan tuttu ja tylsä Labello, jos sitä enää jostain punaisena saa. Tykkäsin kovasti Manhattan Cosmetics -merkin sävyttävistä huulivoiteista, joista jäi myös kivasti pigmenttiä huuliin, mutta niiden valmistus lopetettiin harmillisesti jo useampi vuosi sitten tai ainakaan sillä nimellä tai siinä pakkauksessa niitä ei enää ole enkä ole oikein osannut Tallinnan reissuilla ostaa tästä sarjasta mitään muutakaan huulituotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti