sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

13 vaaleasta (tai "vaaleasta") meikkivoiteesta

Tällä kertaa jonkinlaista meikkivoidevertailua swatchien kera. Haluan heti alkuun pahoitella huonoa kuvanlaatua eli jos haluatte yksityiskohtaisempaa tekstiä tai laadukkaampia swatcheja joistain tietyistä meikkivoiteesta, laittakaa kommenttia!

Kaivelin tätä postausta varten siis esiin kaikki nestemäiset ja kiinteät meikkivoiteet (mineraalipohjat eivät siis ole tässä mukana), ruudutin kalpean käsivarteni, levittelin voiteita ja kuvasin käsivarren sekä ikkunan äärellä päivänvalossa että sisällä salamalla. Sävyt eivät ole aivan suoraan vertailtavissa keskenään, sillä joissain on todella paljon enemmän pigmenttiä kuin toisissa mutta näistä lisää myöhemmin tässä postauksessa. Sitten kuviin ja käytettyihin tuotteisiin:

Keskellä ylhäällä on Avonin Perfect Wear Extralasting Liquid Foundation sävyssä Porcelain, joka on tämän tuotteen vaalein saatavilla oleva sävy. Väri on todellisuudessa erittäin oranssinpunainen ja tummuusasteeltaan (sen mukaan, miten meikkivoiteissa numeroinnin yleensä odottaa menevän) kyllä siellä kolmos- tai jopa nelosryhmässä ja peittävyys on (ehkä tumman sävynkin takia) varsin hyvä. Ebaysta tilattuna tälle tuli hintaa noin kymmenen euroa postikuluineen.

Ylimmässä ruudussa vasemmalla on Tigin Bed Head Fat Free, joka on öljytön puikkomainen meikkivoide. Sävynä on taas vaalein mahdollinen eli #1. Tätä tuotetta saa muistaakseni vain neljässä eri sävyssä, joten ei liene ihme, ettei tämän tuotteen sopivuus omiin sävyihini ole paras mahdollinen. Tämä muistuttaa sävyltään monien ulkomaisten päivittäiskosmetiikkamerkkien vaaleimpia sävyjä eli se ei ole tarpeeksi vaalea kalpeille ihmisille ja   on kaiken lisäksi vahvasti punasävyinen. Punaisuutta taittavan mineraalimeikin avulla tämä on kuitenkin kai käyttökelpoinen.

Tigin alapuolella on turkkilaisen Farmasi-sarjan Foundation Stick sävyssä 01. Puikkomaisesta koostumuksestaan huolimatta tämä on helppo häivyttää iholle, kunhan se on hyvin kosteutettu ja vaikka sävy on hieman enemmän punaiseen kuin keltaiseen kallellaan, sävy on mielestäni hyvin neutraali ja sopivan sävyistä puuteria (omassa tapauksessani Lumenen vaaleimmat, hieman keltaiseen taittavat puuterisävyt) käyttämällä lopputulos on ihanan neutraali. Farmasi-sarjaa saa ainakin Tallinnasta Viru-keskuksen bussiterminaalitasolla olevasta kempparista ja hintaa taisi olla nelisen euroa. Sävyjä oli paljon, myös näitä vaaleita mutta tämä on tosiaan se vaalein.

Vasemman puolen kolmanneksi ylimmässä ruudussa on juuri saamani Illamasquan Rich Liquid Foundation sävyssä 115. Tämä on runsaspigmenttinen, joten ehkä hieman paljon pienempi pisarakin olisi riittänyt. Joka tapauksessa tällä saa kauniin tasaisen lopputuloksen mutta ihon täytyy olla hyvin kosteutettu ja tämän levittämistä kannattaa harjoitella ennen kuin tätä käyttää tärkeään tilaisuuteen meikatessaan. Jotkut ovat käyttäneet tämän kanssa sientä tai sivellintä mutta itse levitän tämän sormin. Kiiltoa tämä ei pidä kovinkaan hyvin poissa mutta johtuen siitä, että tämä taittaa punaiseen hieman enemmän kuin edellä mainittu Farmasin tuote, kellertävän puuterin käyttö ja/tai erittäin kevyt hipaus vihertävää korjauspuuteria on joka tapauksessa tarpeen. Hintaa tällä on joko suoraan Illamasquan sivujen tai ASOSin kautta tilattuna reilu parikymppiä, mikä ei ole aivan kohtuuton hinta tuotteen vaaleuden ja riittoisuuden huomioiden.
Kolmanneksi alimmaisena vasemmalla on Mary Kayn TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation sävyssä Ivory 2 ja sen alla, eli vasemman sarakkeen toiseksi alimmaisena, saman tuotteen sävy Ivory 1. Mary Kaylla on valtavan laaja sävyvalikoima ja Ebayn kautta tilattaessa näitä saa postikuluineen reilulla kympillä. Nämä ovat ehkä vielä peittävämpiä kuin Illamasqua, joten annostelun kanssa kannattaa olla varovainen.  Ivory 1 on hyvin vaalea ja taittaa aavistuksen verran punaiseen kun taas Ivory 2 on hieman tummempi (hyvin vaalea kyllä sekin) ja selkeästi keltapohjainen, itselleni ehkä liiankin kellertävä, ainakin näin talvikalpeina aikoina. Tuote on suunniteltu rasvaiselle ja sekaiholle, joten se pysyy hyvin mutta korostaa samalla kasvojen kuivia kohtia, jos sellaisia on eli kuorinta/kosteutus auttaa tämän tuotteen levittyvyyttä.

Alimmaisena vasemmalla on Joe Blascon (mitä ultrabaseja ne nyt ovatkaan) meikkivoide sävyssä Ruddy Ultra Fair 1. Sävyltään tämä on vähemmän punainen kuin Tigi mutta punaisempi kuin Mary Kayn Ivory 1 mutta tietysti ihanan vaalea. Hinnan ja laadun suhde ei kuitenkaan ole mielestäni kohdallaan (vaikka mistä tarjouksesta ostaisi) ja kiinteän meikkivoiteen levittäminen nyt vaan on (omasta mielestäni) hitaampaa ja hankalampaa kuin nestemäisen/stickin.

Oikealla puolella ylimpänä on (jo myynnistä poistunut) Diorin Diorskin Icone Photo Perfect Creme-to-Powder Makeup sävyssä 010 Ivory. Sävy ei ole supervaalea mutta se on hyvin neutraali ja tämä tuote oli suuri rakkauteni paitsi sävynsä niin myös hyvän peittävyytensä ja loistavan kestonsa ansiosta, kovasta hinnasta huolimatta.

Toiseksi ylimmässä ruudussa on Givenchyn Teint Miroir Mat, jota sai ainakin viime kesänä vielä mansikkanetin kautta. Sävynä on 81 Ivory, joka on kellanruskea ja siksi käyttökelpoinen lähinnä loppukesästä. Koostumukseltaan tämä on melkoisen litkua (fluidiksi tätä kyllä näköjään pullon kyljessä kutsutaankin) mutta sen ansiosta tätä on ollut helppoa kerrostaa. Viime heinäkuun superhelteillä tämä toimi hyvin eli piti ihon niin "mattana", kuin mitä ylipäätään oli mahdollista eikä tukkinut ihoa mutta tuon sävyn takia tämän tuotteen talvikäytöstä ei voi haaveillakaan.

Kolmanneksi ylimmässä ruudussa on Lancomen Teint Idole Ultra sävyssä 010. Tämä on näistä 13 swatchaamastani meikkivoiteesta ylivoimaisesti "ruskein" mutta onneksi neutraali sellainen eli tämäkin sopii kesään, vaikkei pidäkään kiiltoa tai pysy yhtä hyvin kuin em. Givenchyn tuote. Harmittaa, että Lancomen meikkivoiteista Suomen markkinoille (ml. lentokentät ja laivat) ei useinkaan tule sitä kaikkein vaaleinta sävyä. (Esim. uudesta Teint Idole Ultra 24h:sta on olemassa sävy 005, jota kyllä saa Ruotsista muttei meiltä). Tämäkin näytti hyvältä tax-freen keinovalossa mutta päivänvalossa totuus on sitten toinen.

Kolmanneksi alimpana on Maybellinen SuperStay 24h sävyssä 005 Light Beige. Tämä on punertava (ei kuitenkaan niin punertava kuin Tigi) kuten Tigikin mutta astetta vaaleampi, joten puuteroituna lopputulos on parempi. Tuote levittyy helposti ja kestää (pienellä korjailulla) seurapiirikelpoisena pitkänkin päivän, joten tuote on kyllä hintansa arvoinen. Tarjouksista tätä saa kympillä, pumppupullo on kätevä ja riittoisuus on "normaali" eli yksi painallus riittää kyllä kasvoille mutta noissa runsaspigmenttisimmissä 1/4 määrästä jo riittää.

Toiseksi alimmaisena oikealla on Misschan Perfect Cover BB-Cream sävyssä 13. Peittävyydeltään tämä häviää Mary Kaylle ja Illamasqualle ainakin jos tätä ei kerrosta mutta tuotteena tämä on ihan jees ja sopii rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle mutta kuivien kohtien kosteuttaminen on jälleen kerran tärkeää tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Sävy 13 on mukavan vaalea ja kohtalaisen neutraali, kenties hieman punaiseen taittava, vaikea sanoa. Ebaysta tilattuna 20 ml:n tuubille tuli hintaa postikuluineen reilu kymppi ja tämä on kohtuullisen riittoisaa.

Alimmaisena oikealla on sitten Lumenen Double Stay Makeup sävyssä Vaniljamarenki. Käsittääkseni tätä koostumus&sävy-yhdistelmää ei tällä hetkellä ole tarjolla mutta en tätä nyt ehkä olisi ostamassakaan lisää. Sävy on vaalea mutta loppujen lopuksi pigmenttiä on vain vähän eli peittävyys on huono.

Loppuun vielä "lähikuvat" näistä sävyistä.
 Ylhäällä keskellä siis Avon, sen alapuolisella rivillä Tigi ja Dior ja alarivillä Farmasi ja Givenchy.

Ja tässä ylärivillä Illamasqua ja Lancome, seuraavalla rivillä Mary Kayn Ivory 2 ja Maybelline, toiseksi alimmalla rivillä Mary Kayn Ivory 1 ja Misscha ja alarivillä Joe Blasco ja Lumene.















Yhteenvetona:

  • Todella vaaleaa etsivälle Illamasqua (peittävä) tai Farmasi (kerrostettavissa kevyestä puolipeittävään)
  • Vaaleaa tarvitseville, jotka eivät löydä normikaupoista tarpeeksi vaaleaa, Mary Kayt ja Misscha
  • "Tavalliseen" vaaleaan tyytyville Maybelline, kenties Tigikin
  • Lopuista pari (Dior, Lumene ja ehkä Givenchy) ovat hankalammin/eivät lainkaan saatavilla ja vaikka Lancome sopiikin "ruskettuneille" vaaleille, Avonin sävy ei nimestään huolimatta sovi kenellekään itseään vaalea- saati kalpeaihoisena pitävälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti