torstai 5. huhtikuuta 2012

Irtopuutereista

Olen aina tykännyt irtopuutereista. Olin ehkä teini-ikäinen, kun pikkukaupungin kemikalion myyjätäti sai minut ostamaan Elizabeth Ardenin irtopuuterin, joka oli teinin kertaostokseksi hintava mutta myyjän lupaus sen riittoisuudesta piti paikkansa. Myöhemmin ostin Lumenen irtopuuterin, joka oli kuitenkin pettymys koostumuksensa suhteen.

Palasin irtopuuterin pariin muutama vuosi sitten ostamalla Grimasin translucent-irtopuuterin, jonka oli - purkin jättimäinen koko huomioiden - erittäin hyvä hankinta, 150 gramman rasia näyttää maksavan tällä hetkellä noin 16 euroa. Grimasin puuteri on kevyesti kellertävä mutta ei muuta meikin sävyä. Harmi vaan, että puuteri oli niin riittoisaa, että kyllästyin suuren valkoisen purkin katseluun ja irtopuuterin käytön suhteen tuli taas tauko.

Tai varsinaisesta tauosta ei ehkä voi puhua. Kun Grimasin purkki alkoi olla lähes tyhjä, kippasin loput puuterit pieneen lasipurkkiin ja sinne olen sittemmin kopauttanut ja hienontanut kivipuuterien jämät ja vääränsävyiset mineraalimeikkipohjat. Tarpeen mukaan olen poistanut seoksen liiallista punaisuutta ripauksella mineraalimeikkisarjojen vihreitä punaisuudenpoistajia mutta koska mineraalimeikkipohjat on tietenkin ensisijaisesti tarkoitettu pohjustukseen, ei viimeistelyyn, ainakin joidenkin valmistajien jauheet ovat olleet koostumukseltaan turhan karkeajakoisia "puuterointiin".

Tänään kävin meikkivoideostoksilla Kuokkasen Peruukkiliikkeessä. Tarkoitukseni oli ostaa Kryolanin Dermacolor-meikkivoidetta mutta päädyin loppujen lopuksi Kryolanin Vistique-meikkivoidepuuteriin sävyssä 010 (arvioita tulossa pian) ja Kryolanin Translucent-irtopuuteriin sävyssä TL02. Sävy 01 oli päivänvalossa hieman punertava, joten tämä 02, joka on aavistuksen kellertävä, näytti luontevammalta ihollani.

(Päädyin Kuokkaselta vielä Sokokselle ja sieltä mukaani lähti viime aikoina blogeissa kovasti huomiota saanut Maybellinen Fit Me -meikkivoide sävyssä 110 mutta siitäkin lisää myöhemmin).

Heti kotiin päästyäni pesaisin päivämeikit pois, pohjustin kasvojen toisen puolen Vistiquella, toisen puolen Fit Me'llä ja puuteroin tällä uudella irtopuuterillani. Pakkaus on perinteinen: itse purkki, "syväreunainen" kansi ja avatun purkin pinnassa on rei'itetty kalvo, josta puuteria voi karistaa suoraan vippaan tai - kuten itse tein - rasian kanteen, josta sitten levitin sitä iholleni. Puuteri on todella hienojakoista ja se levittyy hyvin. Jos oikein ymmärrän, puuteria on rasiassa 60 grammaa eli vähemmän kuin Grimasin purnukassa, joten suhteellisesti tämä on n. 16 euron hintansa perusteella kalliimpaa kuin Grimasin tuote. Ainakin tässä vaiheessa tuntuu kuitenkin siltä, että tämä hintaero on täysin hyväksyttävä paremman koostumuksen johdosta.

Vaikka meikkivoiteita (muutaman päivän takaiseen meikkivoidepostaukseeni viitaten) toki löytyi jo ennestäänkin ja vaikka niitä tänään tuli taas kaksi uutta, jäin edelleen mietiskelemään Kryolan Dermacolorin hankintaa. Onko kellään kokemuksia tuosta tuotteesta? Luultavasti tilaan nettikaupasta jonkun näytepaletin, että pystyn rauhassa tutkimaan, löydänkö oman sävyni valmiiden sävyjen joukosta vai löytyykö se vasta paria olemassa olevaa sävyä sekoittamalla. Ainakaan Kryolanin värikartat eivät selventäneet asiaa yhtään; sen verran oudoilta nuo mallipallerot näyttivät...

Nyt joka tapauksessa jatkan kiirastorstain viettoa vasen puoli kasvoista Vistiquella ja oikea puoli Fit Me'llä meikattuna ja molemmat puolet samalla tavalla irtopuuteroituina. Illemmalla varmaan asiaa näistä meikkivoiteista, kun peittävyys, kiiltävyys yms. asiat alkavat olla selvillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti