perjantai 6. huhtikuuta 2012

BYS:in UV-kynsilakasta

Ostin pari viikkoa sitten Seppälästä kolme kynsilakkaa, joista tällä kertaa esittelen tämän BYS-merkkisen, joka pakkaustekstin mukaan hohtaisi UV-valoissa.

Väriltään tämä lakka oli kynsiin levitettynä ihana krookusmainen vaaleahko violetti. Lakka levittyi oikein hyvin ja kuivui nopeasti. Kaksi kerrosta riitti antamaan täysin peittävän värin. Lakka myös kesti hyvin eli viikon käytön jälkeen osassa kynsiä lakka oli käytännössä virheettömässä kunnossa ja niissä kynsissä, joista lakka oli irtoillut kynnenkärjistä, syynä taisi olla kyseisten kynsien huono kunto. Laatunsa puolesta tämä oli siis loisto-ostos, hintaa oli alle viisi euroa.

UV-puoli oli tosin sitten pettymys. Menin aivan innoissani baariin, jossa käteen saa UV-leiman. "Tarkistuspisteessä" kämmenselässä oleva leima sitten hohtikin hienosti - kynnet eivät. Joku kirjoitti UV-lakoista blogissaan, että nämä hohtaisivat pimeässäkin - mutta eivät ainakaan minun asuntoni pimeissä tiloissa. Joku tätä lakkaa netissä myyvä sivusto taas vertasi tätä lakkaa valokovetteisiin lakkoihin eli myi tätä sillä argumentilla, että tällä tuotteella saa kestävän lakkauksen ilman, että kynsilakkaa tarvitsee kovettaa UV-valon avulla. Valot eivät ole vahvinta osaamisaluettani mutta olen taipuvainen kallistumaan tuon viimeisen selityksen puoleen. Kaunista ja kestävää väriä siis tarjolla mutta ainakaan minun silmissäni tämä ei ole erityisen "clubbing"-henkinen vaihtoehto.


EDIT: Ostin tätä Seppälän kesäalesta vielä sinisenäkin. UV-efektiä en ole havainnut senkään kanssa mutta olen tykästynyt kovasti tämän lakan ohueen koostumukseen. Vaikka sinisen värin kanssa tarvitaan vähintään kaksi, mielellään kolme, kerrosta täydelliseen peittävyyteen (ja neljäs kerros se vasta väristä kauniin tekeekin), ohuet lakkakerrokset kuivuvat todella nopeasti, lakkaan ei jää ilmakuplia tai muitakaan paakkuja ja siten lopputulos on useimmiten virheetön. Lakan normaalihinta, noin neljä euroa, ei ollut paha mutta 50 prosentin alennuksella tämä oli suoranainen löytö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti