torstai 5. huhtikuuta 2012

Vaaleista meikkivoiteista (taas)

Tällä kertaa jutustelua kahdesta viimeisimmästä hankinnastani eli Kryolanin Vistique-meikkivoidepuuterista sävyssä 010 ja Maybellinen Fit Me -meikkivoiteesta sävyssä 110.

Testasin näitä levittämällä Vistiqueta kasvojen vasemmalle puolelle ja Fit Me'tä oikealle puolelle. Lähtökohtana olivat vastapestyt kasvot ilman mitään kosteus-, meikinalus- tms. voiteita. Puuteroin molemmat puolet kevyesti Kryolanin irtopuuterilla ja ryhdyin tarkkailemaan, alkaako tuntien vieriessä kasvopuoliskojen välille syntyä eroja ja testiin varasin aikaa kuusi tuntia.

Ensimmäinen havaintoni oli, että vaikka molemmat (jopa keltasävyiseksi kehuttu Maybelline) vaikuttivat ranteen sisäpinnan iholla punertavilta (Vistique jopa punertavammalta), ne molemmat olivat kasvoilla neutraalin vaaleita. Molemmat olivat todellakin vaaleita, joten sävyn osalta voin suositella molempia niille, joille normaalit meikkivoiteet tuntuvat liian tummilta. Hassua oli se, että vaikka rannetestin vuoksi odotin kasvojen eri puoliskojen myös näyttävän erilaisilta, lopputulos on kuitenkin sellainen, ettei sävyeroa huomaa päivänvalossa eikä luonnonvalossa.

Vistique on koostumukseltaan peittävämpi eli vaikka Vistiquea on rasiassa 15 grammaa ja Fit Me -pullossa 30 grammaa, Vistique on vähintään yhtä riittoisa tai jopa riittoisampi. Tietenkään Vistiquen hinta (n. 26 euroa) ei riittoisuuttakaan katsottaessa päihitä Fit Me:n 10,90 euron hintaa Sokoksen kanta-asiakastarjouksesta ostettuna mutta kuten tunnettua, kosmetiikassa hinta ei aina ratkaise.

Myyjä kertoi Vistiquesta, että se oli alun perin tehty jonkun Diorin nyt jo lakkautetun meikkituotteen kopioksi, mikä on syynä siihen, että Diorin sävyt kuulemma vastaavat varsin hyvin Vistiquen sävyjä. No, 010-sävyjä on Diorillakin monenlaisia, tässä tuotteessa tämä tuntuu toimivan. Myyjä mainitsi myös, että Vistiquella on vakikäyttäjiä, jotka ovat yksi syy siihen, miksi tätä tuotetta enää valmistetaan eli tuotteen markkinat ovat lähinnä Suomessa, nettisurffailun perusteella tätä on myynnissä kyllä myös Australiassa. Tästä syystä tuotteille ei ole pahvikoteloakaan; niitä kun ei kannata näin pieniä eriä varten painattaa. En tiedä tarinan totuuspohjaa mutta - kun pahoitin aikoinaan mieleni siitä, että Diorin Photo-Perfect -meikkivoiteen valmistus lopetettiin - nyt melkein toivon, ettei Vistiquesta tulisi lemppariani....

Ensimmäisen tunnin jälkeen eroja alkoi näkyä eli Fit Me näytti uppoutuneen ihohuokosiin (mikä saa harkitsemaan primerin käyttöä) kun taas Vistiquen antama pinta oli edelleen tasainen. Lisäksi Fit Me oli kerääntynyt luomivakoon; Vistique-puolen silmäluomi puolestaan oli edelleen siisti.

Joissain blogikirjoituksissa Fit Me -meikkivoiteiden on todettu jäävän iholla pitkäksi aikaa tahmaisen tuntuisiksi mutta itse en tällaista kokenut. Myös Fit Me:n peittävyyttä (tai peittokyvyn puutetta) on arvosteltu mutta omasta mielestäni tämä on peittävyydeltään aivan normaali. Vistique on peittävämpi ja Kryolanin sivuilla olevan esittelyn perusteella se sopii myös elokuvakäyttöön. Hmm, pitäisiköhän... :D

Kahden tunnin jälkeen Fit Me -puolisko nenästä alkoi näyttää puuteroinnin tarpeessa olevalta ja kolmen tunnin kohdalla kiilto oli edennyt jo hieman poskienkin puolelle, samoin otsa ja leuankärki alkoivat osoittaa kiiltelyn merkkejä. Vistique ei tässä vaiheessa ei kiillellyt lainkaan, toisaalta vasempaan silmäkulmaan oli ilmestynyt kuivalta näyttävä ja tuntuva läntti. Neljän tunnin jälkeen Fit Me -osioon aiemmin ilmaantuneet kiiltävät kohdat alkoivat tuntua tahmaiselta, Vistique puolestaan alkoi vasta hieman kiillellä tässä vaiheessa. Kuuden tunnin jälkeen Fit Me alkoi näyttää epäsiistiltä, Vistiquekaan ei enää ollut parhaimmillaan mutta kuitenkin ihan OK. Kuitenkin tässä vaiheessa suoritettu kasvojen painelu kasvopaperilla ja kevyt irtopuuterointi pelastivat molemmat puoliskot jopa siinä määrin, että jäin miettimään, kannattaako näitä meikkejä edes pestä pois lyhyeksi tietämääni iltarientopiipahdusta varten. Fit Me - puolisko oli tosin hieman punakampi, mikä kertoi siitä, että ihon rasva oli saanut voiteen liukumaan pois paikoiltaan.

Päätin siis testata vielä näiden poistettavuuden/pesunkestävyyden eli Cliniquen Gentle Foaming Cleanseria (joka edellisen meikkivoidepostaukseni jälkimainingeissa poisti täydellisesti kaikki muut swatchit paitsi Joe Blascon ja Diorin) nokare käteen ja pesulle. Molemmat peseytyivät hyvin pois eli kasvovesilappu jäi puhtaaksi sekä oikean että vasemman puolen pyyhkimisen jälkeen. Pesun jälkeen selvisi, että Vistique oli kuivattanut vasemman silmäkulman lisäksi myös posken ihoa, joten tämän tuotteen kanssa sekaihoisenkaan ei tarvitse aristella kosteus-/pohjustusvoiteen käyttöä.


Yhteenvetona:

Vistique
+ peittävyys
+ riittoisuus
+ piti pitkään kiillottomana
-/+ kuivattaa ihoa
- hinta
- saatavuus

Fit Me
+ hinta
+ peittävyys
+ saatavuus (joskaan sävyä 110 ei ole myynnissä kaikissa myyntipisteissä)
- kiiltää nopeasti rasvaisella iholla
- kertyy ihohuokosiin, liukuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti