tiistai 3. huhtikuuta 2012

Glykolihappovoiteesta

Tilasin hiljattain iHerbistä Reviva Labsin 10-prosenttisen glykolihappovoiteen toivoen, että se auttaisi kuorimaan ihoa ja häivyttämään aknearpia. Hintaa tällä 42 gramman purkilla oli vajaa 21 dollaria, mikä on toki paljon rahaa lähes umpimähkään ostetusta voiteesta mutta varsin vähän tunnetumpien valmistajien vastaaviin tuotteisiin verrattuna. No, miten tämä toimi?

Tuotetiedot ovat seuraavat: Purified water, 10% glycolic acid polymer (extracts of sugar and rhubarb), extracts of pumpkin, peach, sage, comfrey, chamomile, witch hazel, vitamins A, D, E, safflower oil, sunflower oil. No animal ingredients. No animal testing.


Ohjeessa suositellaan, että a) tuotetta käyttäisivät vain ne, joiden iho on jo tottunut saman valmistajan viisiprosenttiseen glykolihappovoiteeseen ja b) että tuotetta olisi suotavaa käyttää aluksi kolmena yönä viikossa.

No, oman ihoni ongelma on sen paksuus (mikä on tyypillistä rasvoittuvalle iholle). Viimeisen vuoden ajan ihoni on ollut varsin hyvässä kunnossa, kiitos benzoyl peroxide -valmisteiden. Suomalaisissa apteekeissa myytävät tuotteet ovat max. viisiprosenttisia kun taas esimerkiksi eBayn kautta saa tilattua hyvin halvalla amerikkalaisissa "tavallisissa" kaupoissa myytävää 10-prosenttista benzoyl peroksidi -voidetta. Aluksi tuo suomalainen valmistekin sai ihoni hilseilemään (eli uusiutumaan ja kuivumaan - ja lisäksi tuon ainesosan on todettu vähentävän "finnibakteerin" kasvua, minkä takia sitä on jenkeissä myytävissä Paula's Choice ja Proactiv-tuotteissa. Suomessa tuo aine luokitellaan apteekkitavaraksi, joten täällä myytävät Paula's Choice ja Proactiv-tuotteet ovat ainakin tuon raaka-aineen osalta erilaisia.)

Joka tapauksessa, käytön jatkuessa tuo 10-prosenttinenkaan peroksidivoide ei tuntunut enää mitenkään "tujulta", joten - kun minulla sentään oli aiempaa kokemusta Skin Doctorsin glykolihappokuorinnasta (joka ei sekään niin hirvittävän tehokkaalta tuntunut, etenkään hintaansa nähden) - päädyin tilaamaan tämän suhteellisen edullisen 10-prosenttisen glykolihappovoiteen.

Voide tuoksuu kirpeän raikkaalle, ehkä sitruunaiselle, ja vaikka aluksi vaikuttaa siltä, ettei se imeydy vaan jää iholle valkeaksi kerrokseksi, se äkkiä imeytyykin. Ja siitä se sitten alkaa, kihelmöinti nimittäin. Ohjeessa neuvotaan, että jos "stinging sensation" on kestämätön, iholle voi levittää normaalia kosteusvoidetta, joka tietysti laimentaa tätä tuotetta. 

En ole sortunut tällaiseen vaan olen kestänyt kihelmöinnin, jota kestää ehkä ensimmäisen puolen tunnin verran, urheasti, sillä kyllä se siitä sitten aina helpottaa, lievä punoitus menee ohi ja aamulla iho on selvästi aiempaa kirkkaampi (vähemmän mustapäitä, pienemmät ihohuokoset, tasaisempi väri) ja ihanan pehmeä, ei kuiva ja hilseilevä kuten peroksidituotteiden kanssa usein. Tuotteen ihoa pehmentävä vaikutus on luultavasti se tekijä, joka on poistanut pahimmat "paukamat" kokonaan iho-ongelmalistaltani ja satunnaisten näppyjen jäljet häipyvät tämän avulla poikkeuksellisen nopeasti, joten todennäköisesti tilaan tätä jatkossakin. 

Hintaero viisi- ja kymmenprosenttisen glykolihappovoiteen välillä on kaiken lisäksi varsin pieni (21/18 dollaria), joten pihistelijä ostaa tämän vahvemman version ja käyttää tätä aluksi kosteusvoiteeseen blandattuna... 
(Jos innostuitte, koodilla ELO783 saatte viiden dollarin alennuksen ensimmäisestä iHerb-tilauksestanne eli ilmaiset postikulut kohtuullisen kokoiselle ja painoiselle paketille.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti