perjantai 21. syyskuuta 2012

Flormar Matifying Top-coat -kynsilakasta

Ostin alkukesästä Tallinnasta turkkilaisen (?) Flormar-sarjan Matifying Top-coat kynsilakan, jota en pikaisen alkutestauksen jälkeen sitten muistanut oikein ottaa käyttöön. Huomasin nyt, että Flormar-kynsilakat ovat rantautuneet myös Seppälään (n. 3 € ja oikein mukavia, ei niin perinteisiäkin sävyjä!) ja otin tämän nyt tosissani testiin. Viru-keskuksen pohjakerroksen L-Cosmetic -liikkeessä tällä oli siis hintaa vain euron verran.

Kynsilakkavarastoni eivät ole mitenkään massiiviset, puteleita on yhteensä korkeintaan kolmisenkymmentä, ja olen muutamasta heräteostoksesta huolimatta saanut niiden määrän vähenemään tämän vuoden aikana käyttämällä sinnikkäästi paria-kolmea sävyä (yhtä varpaankynsiin ja kahta vuorotellen sormenkynsiin) kunnes ne loppuvat. Viimeisimpänä "projektilakkana" käytössäni on ikivanha H&M:n väritön hilelakka, jonka suhteen minulla on aiemmin ollut ongelmana kynsien karheaksi jäävä pinta. Nyt, Lumenen vanhan värittömän lakan loputtua ongelma vasta konkretisoituikin, joten päätin kokeilla tätä Flormarin mattalakkaa yhdessä hilelakan kanssa.

Mattalakkaa tulee siveltimeen melko runsaasti mutta se levittyy hyvin ja tarvittaessa ohueltikin. Levityksessä kannattaa olla vikkelä, sillä tämä kuivuu normaaleja kynsilakkoja nopeammin. Olen ollut lopputulokseen tyytyväinen: kynnet ovat "huurteisen vaaleanlilahtavat" ja hileisyys ei enää haittaa (esim. nylonsukkahousuja jalkaan ujuttaessa).

Lakka on kestävyydeltään hyvä; kun kerran päällyslakasta on kyse, sen kestävyys riippuu varsin paljon alus-/värilakan kestävyydestä ja tälle H&M:n lakalle en kyllä anna kestävyyden osalta kovin korkeita pisteitä vaan kynsien kärjet alkavat olla paljaat jo muutaman päivän jälkeen, vaikka sitä ei onneksi näin hentojen sävyjen ollessa kyseessä niin huomaakaan ellei aivan läheltä katso (tai itse tiedä). Joka tapauksessa voin sanoa sen, ettei ainakaan tämä päällyslakka lähde kuoriutumaan kynsien päältä, joten tämä on hintaansa nähden hyvä hankinta.

Kunhan saan tämän hilelakan käytettyä ja/tai kun alan vaihteeksi tehokäyttää sen rinnalla jotain toista lakkaa, ajattelin kokeilla tätä mattalakkaa myös kynsien koristeluun esim. vetämällä kiiltävälle lakkapinnalle kapean mattaviivan. Ja - kunhan saan pari vanhaa lakkaa käytettyä - ajattelin kyllä ostaa testattavakseni myös jonkun noista värilakoista. Joten tämä tyttö taitaa lähteä nyt lakkaamaan varpaankynsiä, vaikka sandaalikelit ovatkin jo ohi... jos ei muuten niin lakkavaraston tyhjentymisen nopeuttamiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti