sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lumenen Heleyttävästä BB-voiteesta

Naistenlehden välissä tuli näyte Lumenen uudesta Heleyttävästä BB-voiteesta ja otin sen heti testikäyttöön. Sävynä oli 01 (Light), mikä oli minusta mukavaa, koska useinhan nuo näytepakkaukset  etenkin jos kyse on ulkomaisesta tuotteesta - edustavat jotain monille suomalaisille liian tummaa sävyä. Tuote maksaa esim. Sokoksen verkkokaupassa 19,90 ja tuubissa on voidetta 50 ml.

Voiteen suojakerroin on 20 ja se lupaa antiaging-vaikutuksen ohella kirkastaa, kosteuttaa, peittää ihon virheitä sekä tasoittaa ihon sävyä. Se on tarkoitus levittää puhtaalle iholle ja käyttötapoina mainitaan päivävoiteen korvaaminen tällä, meikkivoiteen pohjustus tai käyttö ihan tällaisenaan.

Pidin tuotteen tuoksusta, joka oli miellyttävä ja joka kuitenkin katosi iholta nopeasti. Levitin tämän vastapestylle iholle mutta levittyvyyden kanssa minulla oli suuria ongelmia. Voiteen koostumus tuntui jotenkin vetiseltä (tunne oli kuin olisin yrittänyt levittää rasvaista vartalovoidetta vielä märälle iholle), joten se tuntui vain pyörivän iholla, jonka olin siis kuitenkin kuivannut. Toisaalta, kun toiseen nenänpieleen olikin jäänyt vielä hieman kosteutta, voiteen koostumus muuttui äkisti ja kyseisessä kohdassa lopputulos olikin kaikkea muuta kuin siisti. Skin 79:n "Dream Girls" voiteessa on siinäkin toki hieman "geelimäinen" koostumus mutta se levittyy siitä huolimatta varsin vaivattomasti tähän verrattuna.

"Heleyttävyys" tarkoittaa ainakin näin ensivaikutelman perusteella sitä, että voide jättää iholle hieman hohtavan pinnan. Mistään varsinaisesta shimmerisyydestä ei ole kysymys, kuten esim. Skin 79:n "Diamond"-voiteen kohdalla mutta en voisi kuvitellakaan lähteväni asunnosta ulos puuteroimatta ensin kasvojani, sen verran rasvaiselta lopputulos näytti, vaikka sormilla kokeillen rasvaisuutta ei tuntunutkaan. Sävy vaikutti aluksi kohtuullisen vaalealta, kuitenkin ehkä hivenen liian tummalta, päivänvalossa katsoen punaiseen taittuvalta.

Pari tuntia myöhemmin tilanne olikin jo toinen. Iho paitsi näyttää niin myös tuntuu sormiin rasvaiselta ja  voide on hapettuessaan muuttunut todella tummaksi, joten kasvoni näyttävät nyt siltä, kuin olisin epähuomiossa puuteroinut kasvoni aurinkopuuterilla. Numeron 01 sijaan lopputulos lienee enemmänkin 04.

Yhteenvetona: en suosittele tätä rasvoittuvalle tai sekaiholle ja etenkin vaaleaihoisten kannattaa ehdottomasti testata tätä kaupassa ja tarkkailla ainakin tunnin ajan hapettumista (eri ihoilla tämä voi käyttäytyä eri tavoin) ennen ostopäätöksen tekoa. Lisäksi on tärkeää, että iho on paitsi puhdas niin myös ehdottoman kuiva (nenänpielen uurteita myöten) ennen kuin voidetta alkaa levittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti