tiistai 2. elokuuta 2011

Biotiinista

Kauneuden sanotaan lähtevän sisältä. Tokihan elämäntavoilla on vaikutusta ulkonäköön mutta mielestäni erilaisilla tuubeilla ja putkiloilla tai siis niiden sisällöillä on kyllä nykyisin se merkittävin rooli ulkonäössämme. Joskus kuitenkin tulee tilanteita, että ulkonäölle pitää hankkia lisäboostausta purkista.

Olen käyttänyt biotiinia satunnaisina lyhyinä kuureina jo joskus aikaisemminkin mutta syksyinen, omassa mittakaavassani ärsyttävän massiivinen hiustenlähtö sai aikaan päätöksen hieman sitoutuneemmasta biotiinisuhteesta. Kotimaisten luontaistuotekauppojen ja apteekkien myymillä valmisteiden hinnat vain huitelivat kaksinumeroisissa luvuissa, mikä ei oikein kannustanut ostamaan.

Juurikasvu.org -forumilta löytyi kuitenkin ensiapua tähän ongelmaan, koska keskustelijat kertoivat käyttäneensä menestyksekkäästi ja ilman sen eläimellisempiä sivuvaikutuksia apteekkien eläimille kaupittelemia biotiinivalmisteita, joissa hinta per tabletti -suhde on lähempänä hakemaani. Eli lähdin siltä istumalta apteekkiin. Ja ei, apteekin kassa ei kysynyt, tuleeko tuote kissalle vai hevoselle...

Jokapäiväisen 5 mg:n biotiinipillerin vaikutukset alkoivat näkyä parissa viikossa. Ensin huomasin kynsien ja mm. säärikarvojen kasvun nopeutuneen, sitten edistystä alkoi näkyä ripsissä ja hiusrajassa (ohutta "vauvahiusta" ilmaantui kohtaan, jossa yleensä ei kasva mitään) ja muutamaa kuukautta myöhemmin aloin kuulla kommentteja siitä, miten hiukseni (jotka ovat muutenkin pitkät) ovat kasvaneet. Kävin tasauttamassa latvat huhtikuussa ja vaikka kampaaja tasaili aika reilulla otteella, hiukseni ovat nyt neljä kuukautta kampaajakäynnin jälkeen selvästi pidemmät kuin ennen sitä.

"Eläinbiotiinin" huvetessa ryhdyin kartoittamaan nettikauppojen tarjontaa. Muistin ostaneeni biotiinia joskus hyvinkin edullisesti saksalaisesta luontaistuotekaupasta sillä suunnalla matkustellessani mutta saksalaisten, Suomeen toimittavien nettikauppojen sivuilla hinnat eivät olleetkaan niin edullisia. Yhdysvaltojen suunnalla tilanne oli kuitenkin parempi ja yllättävän moni sikäläinen nettikauppa toimittaa tilaukset Suomeen alhaisemmilla postikuluilla kuin mitä moni suomalainen yritys tässä valtakunnanrajojen sisäpuolella.

Valitsin ostopaikakseni iHerb.comin ja sen runsaasta biotiinivalikoimasta hinta-biotiinipitoisuussuhteeltaan mielestäni parhaimman eli tämän Natrolin tuotteen, jossa biotiinia on 10 mg per tabletti. Purkissa on sata pientä tablettia, annostus yksi päivässä ja hintaa alle seitsemän dollaria. Tilaus tuli neljän dollarin postikuluilla perille hieman päälle viikossa. Tilasin toki muutakin kuin vain tämän purkin, sillä iHerbin valikoimista löytyy myös monenlaista kosmetiikkaa. Niistä lisää myöhemmin.

EU:n arvonlisäalueen ulkopuolelta tilatessa kannattaa pitää mielessä, että jos lähetys jää tulliin, siitä joutuu maksamaan arvonlisäveron, jos arvonlisäveron määrä paketin arvosta (sisällön hinta+postikulut) ylittää 10 euroa. Arvonlisäveron määrä vaihtelee tuoteryhmittäin (tällä hetkellä 23% kosmetiikalle ja ravintolisille/lisäravinteille 13%). Tulli vahvistaa valuutanmuuntokurssit kuukausittain nettisivuillaan. Koska iHerbistä tilaamilleni paketeille on kertynyt varsin nopeasti painoa tuon mainitsemani halvimman postitusvaihtoehdon ylärajaan asti ja koska tilaamani tuotteet ovat olleet edullisia, en ole joutunut asioimaan tullin kanssa mutta nämä asiat on hyvä pitää mielessä.

Lähden nyt kosmetiikkakomerolle käymään läpi parhaita iHerb-löytöjäni ehkä jo seuraavaa postausta varten mutta jos joku on välittömästi pistämässä biotiinitilausta menemään, vinkkaan vielä sen verran, että koodilla  ELO783 ensimmäisen iHerb-tilauksen loppusummasta viiden dollarin alennuksen ja että murobbs:n forumilla on hetkittäin hyvinkin informatiivista keskustelua iHerbin myymistä tuotteista; sieltä olen bongaillut paitsi hyviä tuotesuosituksia niin myös tiedon, että inositoli-niminen aine luokitellaan Suomessa lääkkeeksi ja sitä sisältävät valmisteet voivat aiheuttaa ongelmia tullihenkilökunnan käsiin joutuessaan. Kannattaa siis lueskella tuoteselosteet huolella, sillä tuota näyttää olevan melko monissa "iho, hiukset ja kynnet kuntoon" -tyyppisissä valmisteissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti