perjantai 5. elokuuta 2011

Meikinpohjustustuotteista

Silmämeikinpohjustustuotteistani raportoinkin jo aikaisemmin (ja jatko-osa on tulossa, sillä viime viikolla tilaamani Mad Mineralsin silmämeikinpohjustusvoide saapui eilen ja pääsi heti käyttöön). Tällä kertaa kerron kuitenkin kokemuksistani koko kasvoille tarkoitettujen pohjustustuotteiden kanssa.

Vakiotuotteeni on vuosien ajan ollut Lumenen Beauty Base, jonka pakkaus - ja ehkä tarkka nimikin - ovat ehtineet vuosien mittaan uudistua ainakin kerran ja jota saa tarjouskampanjoista ihan siedettävään hintaan. Koska en ole koskaan ollut tähän täysin tyytyväinen (ei pidennä meikin kestoa loppujen lopuksi merkittävän paljoa, lähtee toisinaan "luistelemaan" kasvoilla), olen etsiskellyt tälle korvaajaa.

Mineraalimeikkejä myyvistä nettikaupoista olen hankkinut pari primeria; toinen on pumppupullossa oleva geeli, joka on ominaisuuksiltaan varsin paljon Lumenen vastaavan tuotteen kaltainen hyvässä (silikonipitoinen geeli levittyy sulavasti - ja lähtee liikkeelle jos sitä jää johonkin kohtaaan liikaa tai jos sitä jää tasoittelemaan liian pitkäksi aikaa) ja toinen irtopuuterimainen (käytännössä siis jauhemaisten mineraalimeikkipohjien alle tarkoitettu) jauhe, joka ei ole vielä joutunut tositoimiin osin siksi, että se vaikuttaa epäilyttävän hohtelevaiselta.

Ylivoimainen suosikkipohjustustuotteeni on joka tapauksessa Diorin DiorSkin Icone Photo Perfect Creme to Powder Makeup, sävyssä 001 (translucent) vaikka tämä on omalle budjetilleni törkeän kallista (netistä tilattuna hinta n. 35€/30ml tuubi) ja vaikka tätä on nykyisin todella hankala löytää (valmistus on lopetettu, joten
 tätä saa enää joistain "loppuunmyyntivarastoista".

Löysin tämän tuotteen siten, että ensin käytin pari tuubia tätä samaa tuotetta sävyssä 010 (Ivory), joka on siis normaali meikkivoide ja ylivoimaisesti paras meikkivoide, mitä olen koskaan käyttänyt. Ihoni tykkäsi siitä (ei aiheuttanut näppyjä ja tuntui parantavan olemassa olevia), meikin kesto oli uskomattoman hyvä ja tuo sävy oli todella hyvä, tarpeeksi peittävä ja luonnollisen näköinen. Lisäksi tuote oli erittäin riittoisaa.

No, tilanne on tällä hetkellä se, että 010-sävyä ei taida saada rahallakaan: eBayssa tätä olisi parin jenkkimyyjän valikoimissa mutta he eivät joko toimita Eurooppaan (eivätkä vastaa kohteliaisiin sähköpostitiedusteluihini, joissa yritän selvittää, olisiko joku poikkeusjärjestely mahdollinen) tai myynnissä oleva tuote ei ole tuotekuvauksesta huolimatta sävyä Ivory vaan tätä Translucentia (olen toki yrittänyt myyjiä "värillinen/väritön" -erosta informoida).

Kun varsinaisen 010-sävyisen meikkivoiteen hankkiminen kävi mahdottomaksi, päätin kokeilla tätä väritöntä 001-versiota meikinalusvoiteena. Erona meikkivoiteeseen on siis vain väripigmenttien puute. En ole joutunut pettymään. Olen käyttänyt tätä ainoastaan jauhemaisten mineraalimeikkipohjien pohjustusvoiteena, sillä nestemäisen meikkivoiteen alle laitettuna kokonaisuudesta tulee mielestäni liian raskas ja paksu. Mineraalimeikkien kanssa tämä toimii unelmaisen hyvin, mineraalimeikin pigmentti peittää ne virheet, joita tämä pohjustusvoide ei jaksa häivyttää ja valmis meikki kestää, kestää ja kestää. Toki, pakkauksen nyt uhkaavasti tyhjentyessä säästelen tuotetta nykyisin niihin erikoistilanteisiin, jolloin meikin pitää kestää huoltamatta täydellisenä ensimmäiset 12 tuntia ja seuraavat 12 tuntia vähintäänkin hyvänä, vaikka sitten pienellä puuteroinnilla.


Sen enempiä jaarittelematta ryhdyn nyt haeskelemaan itselleni vielä ehkä tuubia tai paria tätä supervoidetta, ennen kuin tämäkin loppuu kokonaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti