keskiviikko 10. elokuuta 2011

Ihonpuhdistusraudasta

Yksi tärkeimmistä ihonhoitovälineistäni on ihonpuhdistusrauta, joka on monille varmaan kosmetologikäynneiltä valitettavan tuttu väline. Omani on Tweezermanin teräksinen malli; Feelunique.com -nettikaupassa hinta toimituskuluineen (sisältyvät hintaan) on tällä hetkellä vajaa 14€.

Leveämpi pää on tarkoitettu mustapäiden ja kapeampi valkopäiden poistamiseen. Valkopäistä en kärsi, joten en osaa kommentoida kapean pään toimivuutta mutta leveämpi pää on aivan loistava, sillä se nostaa epäpuhtaudet esiin ihoa vahingoittamatta.

Käytin tätä ensin vain silminhavaittaviin ongelmakohtiin mutta huomasin, että tätä voi käyttää myös ennaltaehkäisevään ihonhoitotyöhön käymällä tällä läpi myös ne kohdat, joissa ei näytä olevan tukkeutuneita huokosia. Niiltäkin alueilta tämä nimittäin saa esille kaikenlaista ikävää, joka ei sitten pääse salaa kasaantumaan ja muuttumaan ongelmalliseksi.

Kun tätä käyttää itse, painalluksen voimakkuus on tietysti täysin omassa harkinnassa (vrt. kosmetologin rutinituneet otteet) ja ajan mittaan omista puhdistustuotteista löytää ne, jotka pehmittävät ihon otolliseksi tämän käytölle. Koska tarkoitus on poistaa epäpuhtauksia, ennen tätä ei siis kannata käyttää mitään huokosia supistavaa tuotetta mutta oman kokemukseni perusteella ihoa ei tarvitse myöskään höyrytellä tai hautoa, jotta tätä voisi käyttää. Moniin muihin esineisiin (siveltimet, sienet) verrattuna tämä on ihanan kestävä ja ennen kaikkea helppo puhdistaa: pyyhkäisy desinfiointiaineella tai alkoholipitoisella kasvovedellä poistaa myös rinkulan sisään jäävät talijäämät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti