lauantai 6. elokuuta 2011

Stick-muotoisista meikkivoiteista

Stick-muotoiset meikkivoiteet ovat minulle suhteellisen uusi tuttavuus enkä itse asiassa ole tutustunut kuin vasta kahteen. Toinen näistä on Tigin Bed Head -sarjan Fat Free -niminen stick, jonka ostin noin vuosi sitten ja toinen tänä kesänä Tallinnasta ostamani Farmasi-merkin meikkivoidepuikko. Tigin tilasin netistä reilun kymmenen euron hintaan ja tuon jälkimmäisen shoppasin Viru-keskuksen bussiterminaalikerroksessa sijaitsevasta kosmetiikkaliikkeestä, josta muuten taidan tehdä erillisen postauksen, noin neljän euron hintaan.

Tigin  Fat Freetä on saatavilla vain neljässä eri sävyssä ja koska olen aurinkoa välttelevä kalpeanaama, tilasin vaaleimman mahdollisen sävyn. Tämä kutakuinkin toimii näin loppukesästä, etenkin jos puuteri on väritön/vaalea. Tuote sulaa iholle hetkessä (jopa niin nopeasti, että sitä tahtoo tulla levitettyä liikaa), levittyy hyvin ja tasaisesti ja peittää todella hyvin.

Jos meikkipohjan ei tarvitse peittää vaan lähinnä tasoittaa tai kaunistaa ihoa, tämä on tarpeeton hankinta, sillä helppokäyttöisyyden ja peittävyyden lisäksi tällä ei ole mitään sen ihmeellisempiä ominaisuuksia.


Turkkilaisen Farmasi-sarjan stick oli paitsi hinnaltaan niin myös värivalikoiman puolesta kiinnostava hankinta. Sävyjä on kahdeksan eli tuplamäärä Tigiin verrattuna ja muistaakseni nämä kaikki (tai ainakin kuusi) olivat myynnissä tuossa tallinnalaisessa liikkeessä. Netissä olevan värikartan perusteella vain sävy #8 on suomalaiselle totaalisen tumma ja ostamani vaalein sävy on ainakin kesäiholleni melkein liian vaalea mutta en voi olla hankkimatta vaaleaa meikkivoidetta, jos sellainen - eikä edes punaiseen taittuva - sattuu kohdalle.

Tuote ei levity kasvoille yhtä sulavasti kuin Tigin vastaava mutta jähmeämmän koostumuksen takia tätä ei tule yliannosteltua ja tämä levittyy kuitenkin lämmetessään ihan hyvin. Peittävyys on keskivertotasoa eli ongelmakohtiin tätä täytyy laittaa toinen kerros tai käyttää peitepuikkoa.

Testasin näitä tänään rinnakkain eli levitin töiden jälkeen puhtaiden kasvojen toiselle puoliskolle Tigiä ja toisella Farmasia ja puuteroin kasvot värittömällä irtopuuterilla. Aluksi "tigitetty" puoli näytti paremmalta (varmaan paremman peittokyvyn ja nopeamman "sulavuuden" ansiosta) mutta varttia myöhemmin - vaikka kuinka luonnonvalossa itseäni peilailin - en olisi voinut enää tietää muun kuin sävyn perusteella, kummalla puolella kasvoja oli merkkituotetta ja kummalle puolelle pohjustus oli tehty huomattavasti edullisemmalla tuotteella.

Molemmille antaisin miinusta siitä, että nämä korostavat kasvojen kuivia alueita toisin kuin useimmat nestemäisessä muodossa olevat meikkivoiteet, joten säännöllinen kuorinta ja ihon kosteutus ovat tärkeitä tällaisia käytettäessä eikä näitä kannata levittää silmänalusiholle, sillä näillä on ohuilla ihoalueilla merkillinen rypistävyysvaikutus. Lisäksi iholla oli koko ajan sellainen tunne, että "iholla on jotain". En huomannut näiden kestävyydessä mitään eroa käytön aikana; illan mittaan "kuivempi". Farmasi muuttui toki ihon oman rasvan takia pehmeämmäksi ja Tigi-puolta olisin ehkä kodin ulkopuolella ollessani painellut kasvopaperilla, sillä kiiltävyys alkoi olla lähellä.

En osaa ainakaan tällä hetkellä ajatella kumpaakaan päivittäiseen käyttöön mutta tilanteissa, joissa tarvitsen jonkunasteisen iho-ongelman takia lisäpeittävyyttä, otan varmaan jomman kumman näistä kaapista. Toistaiseksi pysyttelen muuten nestemäisissä ja mineraalimeikkipohjissa, joista niistäkin lisää myöhemmin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti