sunnuntai 7. elokuuta 2011

Viru-keskuksen L-Cosmetics -myymälästä

Kun olin heinäkuussa lähdössä Tallinnaan, kaverini vinkkasi, että Viru-keskuksen pohjakerroksessa, siis siellä, missä on linja-autoasema (0-kerros), on halpa kosmetiikkaliike. Sehän piti luonnollisesti käydä katsastamassa. Liike oli isompi ja avarampi kuin sen julkisivun perusteella olisi voinut olettaa ja tuotevalikoima oli kerrassaan runsas ja virkistävällä tavalla erilainen.

Ensimmäisen löydön tein heti sisälle astuttuani, sillä minulle tuntemattoman kynsienhoitovälinevalmistajan telineessä oli lasiviiloja vajaan viiden euron hintaan. Olin onnistunut hajottamaan Trindin lasiviilani muutamaa viikkoa aikaisemmin mutta koska en ollut suostunut maksamaan uudesta viilasta pariakymppiä, olin todella innoissani tästä ostoksesta - etenkin, kun kotona selvisi, että tämä lasiviila oli kaksipuolinen (karheampi ja hieman sileämpi puoli); Trindin yksipuolisen viilan kanssa onnistuin nimittäin toistuvasti "viilaamaan" kynsiä sillä väärällä eli täysin sileällä puolella...

Meikkisarjoja liikkeessä on myynnissä useita ja paria merkkiä lukuunottamatta ne olivat minulle entuudestaan tuntemattomia, kuten tuo edellisessä postauksessani mainitsema Farmasi-merkkikin. Tutkittavaa ja testailtavaa siis riitti ja koska merkit olivat hinnoiltaan edullisia, olin vähällä sortua shoppailemaan vähän yhtä sun toista ennen kuin sain itseni uskomaan, että voisin nyt toistaiseksi edes yrittää käyttää jo ostamiani meikkejä loppuun.

Entäs liikkeen muu valikoima? Kaupan oli ihan kodinhoitotarvikkeitakin kuten pesuaineita yms. mutta keskityin kuitenkin tarkastelemaan kosmetiikkavalikoimaa. Valtavan iso osa tuotteista oli minulle tuntemattomien mutta sarjojen laajuudesta päätellen jossain muualla ilmeisen suosittujen valmistajien tekemiä. Jo pelkästään erilaisia hammastahnoja oli hillitön määrä suihkugeeleistä yms. puhumattakaan.

Tässä vaiheessa shoppailuintoani alkoi hillitä se seikka, että kun värikosmetiikassa tuotteiden nimet ja tuoteselosteet olivat sentään olleet englanniksi (tai ainakin tarralla viroksi, jota osaan auttavasti), valtaosa tuotteista kantoi kyrillisillä kirjaimilla kirjoitettua nimeä - ja venäjänopintonihan eivät koskaan edenneet sille tasolle, että niistä olisi mitään käytännön hyötyä.

Mutta eipä syytä huoleen, eihän tässä nyt ensimmäistä kertaa kosmetiikkaostoksilla oltu! Ensinnäkin monesti pakkauksen ulkonäöstä voi päätellä sen käyttötarkoituksen (nestesaippua käsille on yleensä pakattu eri tavoin kuin suihkugeeli - vaikkei mitään vahinkoa toki tapahdukaan, vaikka niitä käyttäisikin ristiin). Toisekseen pakkauksen kuvituksesta voi etenkin näiden pesugeelien suhteen päätellä, miltä tuotteen olisi tarkoitus tuoksua ja muutoinkin kuvitus saattoi olla informatiivinen. Kolmanneksi joistain pakkauksista löytyi niitä tarkemmin katsoessa lyhyt englannin- tai vironkielinen yhteenveto tyyliin "whitening toothpaste" - asia selvä. Lisäksi monissa pakkauksissa INCIt oli kirjoitettu aivan normaalisti englanniksi, joten niistäkin pystyi päättelemään melkoisen paljon.

Loppujen lopuksi - koska aikaa laivan lähtöön ei ollut paljoa ja koska ostoskierros oli vasta aluillaan - ostin vain lasiviilan, meikkivoidepuikon ja hammastahnan (on muuten hyvää!) 10 euron yhteishintaan. Seuraavalla reissulla tahdon ehdottomasti päästä tuonne uudelleen ja sillä kerralla ostelen sitten varmaan enemmänkin, sillä liikkeen hintataso oli niin edullinen, ettei mahdollisesta yksittäisestä virheostoksestakaan voi seurata morkkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti