keskiviikko 3. elokuuta 2011

iHerbin kosmetiikasta

Edellisestä postauksestani inspiroituneena tutkiskelin, mitä kaikkea kosmetiikkaa olen iHerbistä tilannut (firman kauppaamista tuoksukynttilöistä, gojimarjoista ja kodinpuhdistusaineista olen sentään pysynyt erossa). Ne tuotteet, joita aion tilata jatkossa uudelleenkin ovat seuraavat:

Kalaya Calandrin emuöljy. Emuöljyä markkinoidaan "kaikkeen auttavana" ihmeaineena. Ottamatta sen enempää kantaa muihin tästä emulinnun rasvasta jalostetusta öljystä esitettyihin väitteisiin voin ainakin todistaa, että tämä sopii yövoiteeksi sekaiholle ja ennen kaikkea tämä auttaa äkillisiin ärsytyksiin ja kutinoihin.

Sain taannoin Garnierin uuden Minerals-sarjan (?) antiperspirantista hillittömän kainalokutinan kesken työpäivän mutta onneksi laukussani oli pikkupullo emuöljyä ja kutina oli kymmenessä minuutissa tiessään. Olin tietenkin niin tyhmä, että erehdyin laittamaan samaista antiperspiranttia vielä toisenkin kerran - mutta onneksi emuöljypullo oli lähellä. Tuote on täysin tuoksuton, pullo vain on ehkä hiukan hankala, sillä vaikka todella pienikin määrä riittää, pullo tahtoo purskauttaa ulos määrän, jolla rasvailisi helposti suuremmankin pinta-alan.

Alba Botanica Blaze TerraTints -huulirasva. Tämä oli parin euron hintaisena puhdas heräteostos mutta on osoittautunut vallan kelpo tuotteeksi. Tuotteessa on varsin runsaasti pigmenttiä, joten tämä sopii arkikäyttöön "huuliväriksi". En ole selvittänyt onko tuotteessa mentolia tms. ainetta mutta tietynlainen "raikkaus" tästä leviää huulille levittämisen jälkeen, vaikken mitään pullistavaa efektiä ole havainnutkaan - eikä sellaista edes luvata.

Vartalonhoitopuolelta suosikkini on ollut Nubian Heritage -sarjan sheavoi-vartalovoide. Purkki vaikutti kokoonsa (114 grammaa) nähden hintavalta (10$) mutta koska tuote on todellakin täyttä tavaraa (puhdasta sheavoita, hajustetta ja E-vitamiinia), se on todella riittoisaa. Kiireisiin hetkiin tämä ei sovi, sillä jopa tällaisessa kesäisessä huoneenlämmössä tuote on kiinteää kuin jääkaappikylmä voi mutta kun siitä (kynnellä tai spaattelilla) kaapii lastuja ja hieroo niitä iholle, voide muuttuu notkeaksi, kirjaimellisesti sulaa ihoon ja jättää sen ihanan pehmeäksi. Voidetta saa erituoksuisina vaihtoehtoina. Itse valitsin tuoksun "Frankincense&Myrrh", joka on ärsyttävän kiehtovalla tavalla erilainen tuoksu kuin mitä vartalovoiteisiin yleensä käytetään. Tuoksu kestää iholla pitkään.

Nubian Heritage -sarjalla on myös edullisia (140 grammaa/3$) saippuoita, joista olen ostanut kokeiltavakseni sekä tämän Frankincense&Myrrh- että ruusuvaihtoehdot mutta joita olen ehtinyt kokeilemaan vain pari kertaa. Ainakin iho tuntuu jäävän pehmeämmäksi kuin perinteisten käsisaippuoiden jälkeen eikä ehkä ihmekään, sillä saippuoissakin käytetään sheavoita ja ainakin tuossa ruusuversiossa myös vuohenmaitoa.

Saippuapuolelta olen hankkinut myös tällaista rikkiä sisältävää, epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sopivaa "Grandpa's" kasvosaippuaa, joka tuntuu varsin toimivalta eikä rikinhaju tunnu häiritsevänä, sitä tuskin huomaa. Ihon täsmäpuhdistukseen hankin Clari-T -puhdistusliuskoja, jotka ovat samanlaisia kuin ainakin Nivean taannoin mainostamat "nenänpuhdistusliuskat". Nämä olivat edullisempia (10kpl/4,60$) kuin Nivean (jos oikein muistan) mutta teholtaan vähintään vastaavia.

iHerbin sivuilta löytyy jatkuvasti päivittyvä lista tilatuimmista tuotteista ja yksi käyttäjien suosikki on tämä Queen Helene -sarjan Mint Julep Masque. Koska tämäkään ei ole hinnalla pilattu (228g/3,80$), ostin tätäkin kokeiltavakseni ja olen kyllä ollut hurjan tyytyväinen.

Tämäkin tuote on tarkoitettu rasvoittuvammalle iholle, sillä tämä sisältää sekä rikkiä että kaoliinia. Naamio on paksua vihertävää tahnaa (eli erittäin riittoisaa) ja iho tuntuu tämän jälkeen puhtaalta ja miellyttävältä. Vaikka tuote tuoksuu nimensä mukaisesti ihanan minttuisalle, tästä jää (ilmeisesti hiusrajaan) hieman rikintuoksua, joten suosittelen käyttämään tätä lähinnä ennen hiustenpesua - tai levittämään hiusrajaa vältellen. Hankin myös saman sarjan kuorintavoiteen (170g/3,40$), joka on ihan pätevä mekaanisesti vaikuttava peruskuorinta. Raekoko on sen verran iso, etten suosittele tätä kovin herkälle iholle.


Viimeisenä vuorossa on sitten tuote, joka aiheuttaa minussa edelleen pelonsekaista kunnioitusta. Tämä Home Health -merkin Blemish Treatment Lotion (118ml/6,40$) on nimittäin todella tujua tavaraa. Vaikuttavana aineena on salisyylihappo (pitoisuus 0,5%) ja tämä hakkaa kyllä kaikki muut  satunnaisille näpyille tarkoitetut täsmätuotteet kuten vaikkapa Skin Doctors -sarjan Zit Zapperin.

Neste kuorii ja kuivattaa ihoa niin tehokkaasti, että jopa orastavat hormonaaliset paukamat laantuvat ja tasoittuvat ennen kuin niistä tulee kipeitä ongelmia. Näin tehokkaan aineen kanssa askartelun varjopuoli on vastaavasti se, ettei tätä voi levitellä huolettomasti vanulapulla vaan varoen tähän dipattu pumpulipuikko on huomattavasti parempi ajatus. Olen parin otteeseen unohtanut tämän tehokkuudeen ja tuloksena on ollut melkoinen hilseily. Viikon mittaan iho on toki sitten ollut loistokunnossa mutta hilseilevä iho aiheuttaa sen verran paljon tasapainoilua kuorimis- ja kosteutusaineiden kanssa, ettei se ole ollut aivan sen arvoista. Paksummilla ihoalueilla tätä voi kyllä käyttää suhteellisen huoletta ehkäisemään ihokarvojen sisäänkasvua.

iHerbin ei-kosmetiikka-valikoimasta täytyy mainita tähän loppuun sen verran, että tarjolla on laaja steviatuotevalikoima kalorittomista mutta täysin luonnollisista makeutusaineista kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti