tiistai 9. elokuuta 2011

MSCHIC by Seppälä-meikeistä

Olen hiplaillut MSCHIC by Seppälä-meikkejä Seppälässä useampaankin kertaan mutta esim. mineraalimeikkipohjat eivät mukavan vaaleista sävyistään huolimatta innostaneet koostumuksensa puolesta ja mustan geelirajausvärinkin, josta silmänrajausvärikirjoituksessani kerroin, päädyin ostamaan muualta.

Innostuin nyt kuitenkin tilaamaan Pretty.fi-verkkokaupasta MSCHIC by Seppälä -tuotepaketin. Hintaa paketilla oli 29 euroa ja siihen sisältyi 16 erilaista täysikokoista tuotetta: viisi silmänrajauskynää (musta, tummanruskea, harmaa, violetti ja vihreä), neljä huultenrajauskynää (viininpunainen, pinkki, nude ja malvaroosa), kaksi mattaa luomiväriä (violetti ja nudevaalea), poskipuna, All in One -ripsiväri, meikinalusvoide, hehkuvoide ja mineraalipuuteri.

Ajatuksenani oli, että tällä hinnalla ei haittaa, vaikkei kaikille tuotteille olisikaan käyttöä joko minulle sopimattoman värisävyn tai koostumuksen (tai sekä että) takia mutta että tämä olisi kuitenkin loisto-ostos, jos vaikkapa pari tuotteista osoittautuisi loistaviksi ja muista vaikkapa puolet perushyviksi arkimeikeiksi. Olin noiden omien Seppälä-testailujeni lisäksi lukenut joidenkin tuotteiden osalta muiden kokemuksista, joten odotukseni eivät olleet pakettia availlessa mitenkään huikean korkealla mutta yllätyin monessakin mielessä, vaikken ole vielä ehtinyt näiden kanssa käsivarsitestailuja pidemmälle.

Ensinnäkään 30 ml:n pumppupulloissa olleita meikinalus- ja hehkuvoiteita oli mahdottoman hankalaa saada puteleista ulos. Syykin selvisi, kun avasin kierrekorkin. Näissä pulloissa ei ollut sitä normaalia "putkea" vaan pumppuosuus päättyi parin sentin päähän pullonsuusta. Googlailin asian tiimoilta ja kas, Meikkileikkejä-blogissa oli pohdiskeltu tätä samaa ongelmaa ja MSCHICin puolelta oli käyty kommentoimassa, että  pakkauksen tulisi olla ilmatiivis ja toimia siten ilman putkeakin. Ei kai auta kuin kiristellä ja ehkä teippailla (?) noita korkkeja tiiviimmiksi ja katsoa, jos tuotteita sitten alkaisi tulla ulos muutoinkin, kuin epähygieenisesti tikulla kaivelemalla.

Silmän- ja huultenrajauskynät eivät kämmenselkätestailussa oikein vakuuttaneet vähäpigmenttisyytensä vuoksi - eivätkä siksikään, että piirtämäni viivanpätkät lähtivät puhtaalta iholta 90-prosenttisesti tiehensä parilla pyyhkäisyllä, mikä saa epäilemään myös näiden kestävyyttä. Kynät toki liikkuivat liukkaasti ihon pinnalla ja etenkin huulten rajaamiseen tällainen koostumus saattaa hyvinkin olla sopiva mutta tästä tämä testailu vasta alkaa.

Luomivärien sävyt ovat sellaiset, että niille varmasti tulee käyttöä, joskin niitäkin vaivaa - esimerkiksi jo ihan Wet'n'Wildin luomiväreihin verrattuna - niukkapigmenttisyys. Tuo violettikin näyttää rasiassa todella tummalta ja dynaamiselta mutta iholla paljon hennommalta. Poskipunan sävy siirtyy iholle jostain syystä paremmin ja pelkäänkin nyt, että tuo paketin sisältämä sävy "Afterglow" on liian raju muuhun kuin superbilekäyttöön.

Ripsivärin kestävyydestä kerron aikanaan tulevassa mascara-postauksessa mutta ainakin levittyvyydeltään tämä All-in-one oli perushyvä ja lopputulos on normaaliin arkikäyttöön soveltuva mutta en tiedä hieroskelinko (muuten meikitön kun olin) silmiäni jossain vaiheessa, koska tämä rapisi ja levisi alaluomille.

Kivipuuteri taas tuntui koostumukseltaan kovalta eli puuteria ei tuntunut irtoavan millään ja - koska rasiassa oli mukana paitsi peili niin myös yleensä meikkivoidepuutereiden kanssa nähty erittäin sienimäinen vippa - se vähäkin, joka irtosi, tuntui imeytyvän sienivippaan. Yleensä käytän Lumenen kivipuutereita, joista tavara irtoaa vähemmälläkin vaivalla ja levittyy tasaisemmin.

Vielä tähän loppuun sen verran pohdiskelua tuohon MSCHICin edustajan Karkkipäivä-blogikommenttiin liittyen (josta ilmeni, että varsinaiset MSCHIC-meikit ovat heidän mielestään erittäin laadukkaita): H&M:n "vieraileva suunnittelija" -vaatteita ostavat varmasti ymmärtävät, että tuotteen design on huippusuunnittelijan käsialaa (tai käytännössä usein nimettömiksi jäävien suunnittelijoiden kädenjälkeä mutta huippudesignerin antamien suuntaviivojen mukaan piirrettyä ja hänen hyväksymäänsä), vaikka tuotteilta ei laadullisesti voikaan odottaa, että ne olisi tehty samalla pieteetillä kuin ateljéetyönä tehty haute couture tai prêt-a-porter -mallistot.

Meikkimerkeillä tavallisempaa on kuitenkin se, että halvemmat sarjat myydään usein omalla tuotemerkillään, joka joko on kokonaan oma kokonaisuutensa, vaikka olisikin periaatteessa samalta valmistajalta lähtöisin, tai sitten selvästi eri kohderyhmälle profiloituna alamerkkinä, kuten vaikkapa Lumenen Natural Code. Kun kyseessä kuitenkin tässä tapauksessa on noinkin uusi valmistaja, en aivan ymmärrä, miksi brändimielikuvaa lähdetään tavallaan heikentämään (jos nämä "by Seppälä" -alanimen alla kulkevat kerran ovat heikompilaatuisia). Jos Seppälä-yhteistyöllä on haluttu saada brändille lisää näkyvyyttä, helpompi tapa tarjota (laadukkaita) tuotteita tarpeeksi edulliseen hintaan olisi vaikkapa myydä erillisten luomivärinappien sijaan pieniä paletteja tai jos tavoitteena oli saada Seppälälle ikioma (vaikkei niin superlaadukas) meikkisarja, MSCHIC-nimeä ei ehkä siinä tapauksessa kannattaisi niin hirveästi korostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti