torstai 9. elokuuta 2012

Jalkadeodoranteista

En varsinaisesti kärsi jalkojen hikoilusta mutta toisinaan tulee tilanteita, jolloin haluan olla absoluuttisen varma siitä, että jalat ovat raikkaat ja hajuttomat, vaikka ne olisivat olleet tuntikausia nylonsukissa tekonahkakengissä kuumissa olosuhteissa; etenkin, jos on olemassa mahdollisuus, että kengät joutuu ottamaan pois jaloista muiden ihmisten läsnäollessa, lähikontakteista puhumattakaan.

Näihin tilanteisiin varaudun Schollin Odour Control (Extra Strength) jalkadeodorantilla - joka on oikeastaan antiperspirantti. Tuote on koostumukseltaan geelimäinen ja kuivuu varsin nopeasti. Olen käyttänyt tätä jo useamman vuoden ajan eikä tämä ole pettänyt kertaakaan. Tuotteessa on hieman kirpeä, sanoisin sitruksinen, tuoksu mutta tuote tosiaankin toimii hikoilua ja hajua estävästi, ei hajuja peittäen.

Ainoa ongelma tämän kanssa on ollut se, että en ole enää pariin vuoteen löytänyt tätä suomalaisista kaupoista - tai kenties en ole etsinyt riittävän sinnikkäästi? Schollillahan on myynnissä joku "jalkaspray" mutta se ei ole teholtaan läheskään tämän geelin luokkaa. Tallinnasta tätä löytää marketeistakin - ja tietysti jonkin verran suomalaisia hintoja edullisemmin - joten täydennän varastojani aina siellä käydessäni. Pakkaus on käsittääkseni nyt uudistunut, samoin koostumus mutta koska tämä on todella riittoisaa, en ole vielä päässyt kokeilemaan, ovatko uudistukset vieneet tuotetta parempaan vai huonompaan suuntaan.

EDIT: Tätä taitaa olla Stockalla myynnissä; hieman eri pakkaus enkä ehtinyt tutkia INCI-listaa... 11€ hinta on ihan kohtuullinen, jos sama tuote kyseessä.

Koska olen kokeilunhaluinen kosmetiikan suhteen, erehdyin (?) kokeilemaan viime kesänä Kaubamajasta löytämääni vihreässä pullossa olevaa, Delia Cosmetics -merkin "Good Foot" -nimistä suihkutettavaa jalkadeodoranttia, jossa oli varsin vakuuttava INCI-lista. No, kyllähän se jollain tasolla toimii mutta edellä kuvaamissani "tärkeissä" tilanteissa en kyllä todellakaan luottaisi siihen vaan mieluummin vaikka sitten voitelisin varpaanvälit samalla tavaralla, mitä kainaloihinikin laitan. Ja ehkä nyt voin ihan perustellusti laittaa tämän tuotteen suosikkilistalleni ja lopettaa vaihtoehtoisten jalkadeodoranttien etsimisen tai kokeilun - ainakin niin pitkäksi aikaa kuin tätä saa jostain, vaikka sitten Tallinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti