lauantai 11. elokuuta 2012

Pure & Clean Acne Treatment -geelistä

Yksi iHerbin valikoimasta löytyneistä kerrassaan myönteisistä yllätyksistä on ollut Nelson Bach USA:n Pure & Clean -sarjan Acne Treatment Gel. Sarjahan perustuu lähtökohtaisesti homeopatiaan, johon suhtaudun erittäin skeptisesti. Lyhyesti määritellen homeopatiassa otetaan vaikuttava aine (tässä tapauksessa rikki, jolla on ihoa kuivattava vaikutus) ja sitä sekoitetaan, esim. 100 kertaa ravistaen nesteeseen esimerkiksi suhteessa 1:1000, minkä jälkeen vahvasta (?) sekoituksesta otetaan tippa, joka yhdistetään taas suurempaan nestemäärään ja taas ravistellaan - ja parhaimmillaan tämä vielä toistetaan. Lopputuloksena on valmiste, jossa vaikuttavaa ainetta on minimaalisen vähän mutta ideologian mukaan vaikuttavan aineen hyvät ominaisuudet kait siirtyvät jollain tavoin nesteeseen. Lisätietoa, niin puolueetonta kuin puolueellistakin voi lukea netistä; itse näin erittäin hyvän tiededokumentin aiheesta. Toki on hienoa, jos joku kokee saavansa homeopatiasta apua terveysongelmiinsa mutta itse en siihen usko.

No, miksi sitten ostin homeopaattisen sarjan aknevoidetta? Käyttäjäkokemukset olivat positiivisia, hinta edullinen ja - se tärkein syy - tuote sisältää teepuu (tea tree) -öljyä, johon monen muunkin kosmetiikkasarjan ongelmaiholle kehittämät sarjat perustuvat.

Tuote on läpinäkyvää, hennosti vihertävää geeliä, joka tuoksuu lähinnä "maakellarille" eli melkoisen ummehtuneelle. Onneksi tuoksu katoaa geelin kuivuttua/imeydyttyä. Tuote kuivattaa ja hoitaa ihoa (INCI-listalta löytyy teepuuöljyn lisäksi alkoholi) ja sopii loistavasti myös meikinalusvoiteeksi. Itse olen käyttänyt tätä etenkin aiemmin mainitsemani Kryolan Vistique -meikkivoiteen alla ja meikki on kestänyt hyvänä kesän tuskaisen kuumissa klubiolosuhteissakin. 30 gramman metallituubi on helppo pusertaa tyhjäksi asti ja hintaa tällä on iHerbissä tällä hetkellä 5,58 dollaria eli hieman päälle neljä euroa. Jo ihan hinnankin puolesta tuote kannattaa ottaa kokeiluun. Itse olen ajatellut ostaa tätä uudestaankin, kunhan (köh köh) saan muutamia muita tuotteita ensin käytettyä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti