perjantai 31. elokuuta 2012

Loppuneista tuotteista

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet rasittavia ja turhauttavia, koska kymmenkunta tuotetta on ollut loppumaisillaan. Nyt, vihdoin viimein, olen saanut nämä purkit ja purtilot tyhjilleen ja, koska olen tarvinnut uusille tuotteille tilaa, olen joutunut heittämään näiden tyhjiä pakkauksia roskiin sitä mukaa, kun viimeisetkin voiteet on kaavittu ulos eli jälleen kuvatonta postausta luvassa, sorry.

Mitkä tuotteet siis loppuivat? No, ensinnäkin Maybellinen SuperStay 24h -meikkivoide. Tästä tykkäsin melkoisen paljon sen peittävyyden, kestävyyden ja vaalean sävyn (ks. aiempi postaus vaaleista meikkivoiteista) vuoksi. Sävy oli ehkä hieman turhan vaaleanpunainen mutta kellertävän puuterin kanssa yhdessä käytettynä kuitenkin varsin hyvä. Meikki kesti työpäivän verran hyvänä parilla kevyellä välipuuteroinnilla eikä todellakaan lähtenyt liukumaan. Hinnan (n. 10 euroa tarjouksessa) ja laadun suhde oli siis hyvä ja ellei markkinoille jatkuvasti tulisi uusia, kiinnostavia meikkivoiteita ja ellei kosmetiikkakomeroni pullistelisi jo nyt, ostaisin tätä kyllä uudelleenkin. Hyvää tässä oli myös se, ettei tämä tukkinut huokosia vaan peseytyi kiltisti pois.

Puhdistusaineista loppunsa kohtasi Estée Lauderin puhdistusvoide normaalille ja sekaiholle. Tästä kirjoittelinkin jo aikaisemmin, että tämä on lähestulkoon "natisevan puhtaaksi" pesevä tuote, joskaan ei niin tehokas kuin pitkäaikainen luottotuotteeni Clarinsin Doux Nettoyant Moussant. Koska Clarinsin vastaava tuote on iholleni sopivampi, en jää - kahden tuubin jälkeenkään - kaipaamaan tätä Estée Lauderin vastaavaa tuotetta mutta hieman Clarinsia hellempää pesutehoa kaipaavalle tämä on varmasti loistohankinta etenkin, jos tätä onnistuu saamaan 3+1 tai Hullujen päivien tarjouksesta, jolloin hinta jää alle 13 euron. Itselläni tällainen 125 ml:n putkilo on kestänyt jokapäiväisessä käytössä n. puoli vuotta.

Deodoranttipuolella sain käytettyä loppuun Johnson&Johnsonin "Lady Speed Stick" -merkin 24-tunnin suojaa lupaavan puikon, jonka tuoksu oli "Lilac". Tykkään stickeistä ensinnäkin siksi, ettei niiden kuivumista tarvitse odotella ja toisekseen siksi, että niitä ei lasketa lentokentällä nesteiksi, joten niitä ei tarvitse yrittää ahtaa sinne litran vetoiseen minigrip-pussiin. Tätä tuotetta saa Tallinnasta n. kolmen euron hintaan ja vaikkei tämä ollutkaan mitenkään mullistava tuote, käytin tämän mielelläni loppuun. Tämä ei edes pahemmin tahrannut ja lupaus 24-tunnin "pidosta" piti paikkansa ja tuoksu oli sopivan mieto.

Putkilon halkaisun ja kaapimisen uhreiksi joutuivat myös iHerbistä tilaamani Queen Helene -sarjan kasvonaamio ja -kuorinta. "Mint Julep Mask", josta olen jo aiemminkin kirjoittanut, on vihreä, jäykähkö ja erinomaisen riittoisa (ja superedullinen) naamio, joka sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle, sillä se sisältää rikkiä ja kaoliinia. Paksu koostumus tekee naamiosta tosiaankin riittoisan ja minttuinen tuoksu on mukava - vihreä väri ei ehkä niinkään. Tuote jättää kasvoille kiristävän mutta kuitenkin puhtaan tunteen, joten olen aivan tyytyväinen siihen, että tätä on kosmetiikkakomerossa jo uusi tuubi odottelemassa.

Queen Helenen -kuorinta on hyvin perinteinen, saksanpähkinäjauhetta ja kaoliinia sisältävä voide. Kuten edellä mainittu naamio, myös tämä sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle. Saksanpähkinä on jauhettu sen verran ohueksi, ettei se "naarmuta" ihoa, kuten joidenkin halpahallimerkkien kuorinnat tekevät. Tässä kuorinnassa on myös peseviä aineita, joten tämän jälkeen iho on - taas kerran - natisevan puhdas. En ehkä osta tätä uudestaan mutta hinnan ja laadun suhde oli kyllä ihan hyvä.

Hajuvesipuolella sain käytettyä loppuun Versacen Bright Crystal -tuoksun näytekoon: makeahko mutta enemmänkin teinitytölle sopiva, sekä Lancômen Hypnôse-tuoksun "sheer"-version. Pidän paljonkin Hypnôsen originaaliversiosta, joka on omaan makuuni sopivan makeanraskas mutta tämä kevytversio toimi oikein hyvin kesätuoksuna. Itse asiassa käytin tätä pullollisen jo viime kesänäkin, joten millilitramääräisesti tämä menee eniten koskaan käyttämieni tuoksujen joukkoon, vaikka tietysti tuoksun  mietous on johtanut siihen, että sitä on tullut suihkittua kaksi kertaa niin paljon, kuin voimakkaampia tuoksuja.

Loppuun kului myös "kahden melkein tyhjän pullon jämät" -sekoitus Skin Doctorsin ja GiGi -merkkien  ihokarvojen sisäänkasvamista ehkäisevistä nesteistä. Rohkenin yhdistää nämä, koska molempien INCI-listat ja käytössä havaitut vaikutukset olivat aikalailla samat: teho perustui siis ihoa kemiallisesti kuorivaan vaikutukseen, joka näkyi käytännössä ihon kevyenä hilseilynä tuotteita säännöllisesti käytettäessä. Tuotteet siis toimivat mutta samaan lopputulokseen pääsee kuorimalla ongelma-alueiden ihoa suihkun yhteydessä ja huolehtimalla näiden alueiden ihon kosteutuksesta, vaikkei muuten ihoaan säännöllisesti rasvailisikaan. En siis varsinaisesti suosittele. GiGin tuotetta saa varsin edullisesti Tallinnasta Kaubamajasta, jos jotain kiinnostaa...

Hiustuotteista loppui L'Oréalin Studio-sarjan Hot Curl -suihke, jonka haksahdin ostamaan jostain poistomyynnistä kahdella eurolla. Olen nyt, suoristus-/kiharrusraudan hankittuani käyttänyt tätä tunnollisesti lämpösuojana ja siinä toivossa, että hiukset kihartuisivat jotenkin helpommin mutta kokemukseni ovat aika ristiriitaisia, etenkin tuotteen tuoksu on aika ällöttävä. Luulen lisäksi, ettei tätä enää myydä missään, joten tämä lienee parasta unohtaa.

Kynsilakoista loppuneita ovat Lumenen vanha, väritön lakka, joka toimi perushyvin aluslakkana (yritän nyt tosiaan ryhdistäytyä aluslakan käytössä saatuani kynnet koko kevään ja kesän kestäneen aluslakattoman värilakkailun seurauksena kerrassaan oransseiksi) sekä jo myynnistä poistuneen Anytime-sarjan mustan lakan 1. pullo, joka oli kyllä hintaansa nähden kiitettävän kestävää, helposti levittyvää ja nopeasti kuivuvaa.

Sitten on tietysti vielä Stockan Hulluilta päiviltä ostettu R.O.C.S.-merkin hammastahna "Coffee & Tobacco". Tahna poistaa ihan kiitettävän hyvin punaviinin ja teen aiheuttamat värjäytymät aiheuttamatta vihlontaa mutta koen kieltämättä houkutusta kokeilla jotain ns. ei-ehkä-niin-hammasystävällistä -tuotetta...

Yhteenvetona: paljon OK-tuotteita muttei mitään unohtumattoman hyvää. Hyvä, että loppuivat ja saan tilaa uusille kokeiluille. Eniten olisin tällä hetkellä kiinnostunut hiusten kihartumista edistävästä tuotteesta. Kosmetiikkakomerosta löytyy kyllä käyttöä odottamassa shampoon, hoitoaineen ja ihanan pinkin meikkipussin kylkiäisenä tullut XZ:n suihke mutta muitakin ehdotuksia otan mielelläni vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti