torstai 2. elokuuta 2012

Vaaleista meikkivoiteista: Lancômen Teint Idole Ultra 24h

Kuten aiemmin postaamastani vaaleiden meikkivoiteiden vertailustani kävi ehkä ilmi, kosmetiikkakomerostani löytyy Lancômen Teint Idole Ultra sävyssä 010. Se on kuitenkin kalvakalle iholleni liian tumma näitä loppukesän viikkoja lukuunottamatta. Innostuinkin siis alkuvuodesta todenteolla, kun Lancôme lanseerasi Teint Idole Ultrasta uuden version, joka ensinnäkin lupaa pidempää kestoa ja josta löytyisi myös vielä 010:aa vaaleampi sävy: 005 (Beige Ivoire).

No, eiväthän asiat näin helposti ja hienosti voi sujua. Ensinnäkin tuntui kestävän todella kauan, ennen kuin tätä tuli myyntiin, 30 millilitran putelin hinta huiteli siellä normaalissa reilussa viidessäkympissä eikä tätä vaaleinta sävyä löytynyt sen enempää tavarataloista, lentokentiltä kuin laivoiltakaan. Eräässä ruotsalaisessa kosmetiikkamyymälässä tätä 005-sävyä sitten oli ja kun sävy näytti sisäranteella hyvältä päivänvalossakin, aloin selvitellä, mistä tätä nyt sitten saisin hankittua.

Googlailun tuloksena päädyin englantilaisen nettikaupan, eChemist.co.uk:n sivuille. Heillä oli tarjota varsin täydellinen yhdistelmä: oikea sävy (005), järkevä hinta (35,40€) ja ilmainen toimitus, joka oli kaiken lisäksi nopea. Tuote vaan oli pakattu turhankin hyvin: TOSI iso pahvilaatikko, joka oli täynnä turkoosia pakkausrouhetta, jota sain kauhoa postissa roskikseen oikein urakalla ennen kuin kaiken täytteen seasta löytyi tämä meikkivoide pahvipakkauksessaan.

Verrattuna Teint Idole Ultran aikaisempaan versioon tuote on tosiaan pysyvämpi. En nyt rasvaisine ihoineni menisi vannomaan tuon 24 tunnin keston puolesta mitään mutta tämä kyllä tarraa ihoon kiinni todella napakasti eikä lähde hevillä liukumaan tai tahraa vaatteita (ellei nyt ihan voiman kanssa hinkkaa). Sävy on juuri sopivan vaalea, joskin ehkä hivenen liian punertava, mitä voi tietysti häivyttää valitsemalla puuterin, joka ei ainakaan lisää punertavuutta. Punertavavuus näkyy siis luonnonvalossa, loisteputkivalaistuksessa tämä oli aika lailla täydellinen.

Peittävyys on erittäin hyvä ja koska voide on koostumukseltaan ohut ja runsaspigmenttinen, tätä pystyy tarvittaessa kerrostamaan niihin kohtiin, joissa lisäpeittävyydelle on tarvetta. Nettikommentoijista osa on valittanut tämän meikkivoiteen tuoksusta, joka on varsin "kukkainen", mutta tuoksu ei ollut omasta mielestäni häiritsevä - joskaan ei ylellinenkään - ja se haihtui joka tapauksessa varsin pian. Olen kokeillut tämän levittämistä sekä sormin että siveltimellä; sormin levitettynä tämä tuntuu tarraavan ihoon paremmin (ja tasoittavan laajentuneet ihohuokoset), siveltimen kanssa en saanut yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi, niin ylelliseltä kuin kasvojen sively aina tuntuukin.

Vaikka tämä tarraa ihoon tiukasti, normaali (tehokas) puhdistusvoide riittää tämän poispesuun; puhdistusmaidon käyttäjien kannattaa viimeistellä puhdistus kasvovedellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti