sunnuntai 26. elokuuta 2012

makeupalley.com:ista

Yksi suosikkisivustoistani aina silloin, kun etsin tietoa minua esimerkiksi mainoksen perusteella kiinnostaneesta tuotteesta, tuotteesta, josta haluan saada "vertaistukikokemuksia" tai jos olen etsimässä vaikka uutta puuteria/meikkivoidetta/rajauskynää tms. on makeupalley.com. Sieltä löytyy valtavasti käyttäjien kirjoittamia arvioita. Valtaosa kirjoittajista vaikuttaa olevan amerikkalaisia, joten arvioiden painopiste on luonnollisesti Yhdysvalloissa myynnissä olevissa meikkituotteissa. Tuntemattomampia, mutta hyviä arvioita saaneita tuotteita löytyy kuitenkin usein nettikaupoista - tai vähintäänkin eBaysta.

Yksittäisen sivun verran tuotearvioita saa nähdäkseen helpoiten googlaamalla makeupalley + haetun tuotteen nimi. Suosittelen kuitenkin erittäin lämpimästi sivustolle rekisteröitymistä. Tällöin tuotteita voi hakea suoraan nimen perusteella ja nähtäväkseen saa parhaimmillaan satoja käyttäjäkokemuksia. Koska rekisteröitymisen yhteydessä (tai myöhemminkin, profiilia muokkaamalla) käyttäjät voivat antaa tietoja ihotyypistään, ihon sävystä, hiusten väristä jne., rekisteröityneet käyttäjät voivat myös täsmentää hakuaan. Jos siis olet etsimässä meikkivoidetta, joka sopii rasvaiselle iholle ja josta löytyy myös vaalealle iholle sopivia sävyjä, voit rajata haun kattamaan meikkivoidearviot, joiden kirjoittajilla on rasvoittuva, vaalea iho. Hakutulokset voit sitten kätevästi lajitella tuotteiden saamien tähtien lukumäärän perusteella ja lueskella sitten näistä "täsmätuloksista", mitä käyttäjät, joilla on suurinpiirtein samanlainen iho kuin sinulla, ovat kyseisistä tuotteista pitäneet.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat luonnollisesti kirjoittaa arvioita itsekin ja 20 arvion jälkeen käyttäjien on myös mahdollista "perustaa" sivustolle "uusia tuotteita". En ole itse intoutunut kirjoittelemaan tuonne mutta rekisteröityminen on ollut kuitenkin erittäin hyödyllistä juuri tuon tarkennetun hakumahdolisuuden vuoksi. Laiskana kirjautujana siirryn sivustolle useimmiten Googlen kautta yllä mainitsemallani tavalla ja - jos tuote on saanut hyvät arviot - kirjaudun sisään ja teen tosiaan uuden haun  oman ihotyyppini ja -sävyni perusteella, jolloin en turhaan joudu lukemaan "kuivalle iholle loistavasti sopivasta sävystä "medium dark"".

Parhaiten itselle sopivat tuotteet löytää tietenkin vain kokeilemalla. Aivan kaikki tuotteet, jotka olen makeupalley.com -kirjoittajien suositusten perusteella hankkinut, eivät ole olleet täydellisiä - mutta eivät tosiaankaan myöskään sieltä pahimmasta päästä. Sivuston hyöty on ollut kuitenkin kiistaton juuri käyttäjien suuren määrän ja ihotyypin määrittelymahdollisuuden vuoksi verrattuna vaikkapa suomalaiseen Glossyyn, jossa monia tuotteita on arvioinut vain yksi henkilö - joka hänkään ei välttämättä ole arvostelussaan maininnut edes ihotyyppiään.

Eli nyt vaan lueskelemaan: www.makeupalley.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti